Nakon 14 godina, IDS-ovac predsjednik Vijeća u Kršanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na posljednjim lokalnim izborima 2013. Zdravko Vidak iz HDZ-a, je iz trećeg pokušaja izabran za predsjednika Općinskog Vijeća Kršana, čime je iz posljednjeg pokušaja formirano predstavničko tijelo vlasti te su izbjegnuti novi izbori.

Vidaka je tada podržalo devet od 14 zastupnika, iz bloka koji je okupio IDS, kao pojedinačno najjača stranka, a činili su ga i HDZ te Akcija mladih. Usprotivilo mu se, pak, troje predstavnika koalicije SDP-HNS-HSU, a dvoje s te liste ostali su suzdržani.

Za prvog potpredsjednika Vijeća izabran je Boris Babić, predvodnik IDS-ove liste, a za drugu potpredsjednicu Sanja Frankola iz Akcije mladih, oboje s devet glasova "za".

Babić (IDS), je prema usmenom dogovoru, trebao "zamijeniti" Vidaka na predsjedničkom mjestu nakon dvije godine, ili točnije u kolovozu ove godine. Mnogi nisu vjerovali da će se to obistiniti, no na sjednici u četvrtak dokazano da su obje strane poštivale dogovor, te je tako nakon više od 14 godina, na prijedlog devet vijećnika, jedan član IDS-a postao predsjednikom Vijeća u toj općini. Naime, posljednji je put predstavnik te stranke bio na čelu vijeća, 2001. godine i to Josip Kontuš.

Nakon toga na toj su funkciji bili Klaudio Lazarić (HSLS) Zdravko Vidak (HDZ), Nikola Vuksan s nezavisne liste Eđea Brenčića, koji je to prestao biti prelaskom u SDP, zatim opet Vidak, koji je na posljednjoj sjednici ispoštovao dogovor i to mjesto prepustio Borisu Babiću. Vidak je novi potpredsjednik vijeća, a Sanja Frankola (Akcija Mladih) ostaje kao potpredsjednica. Za te promjene glasalo je devet, od dvanaest prisutnih vijećnika, dok su Zoran Karlić i Silvano Uravić iz SDP, te Slavko Rabar (HSU) bili suzdržani. Odluka usvojena u četvrtak šalje se Ministarstvu Uprave, kako zakon i nalaže. (Ivana AHMIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter