Nakon 10 sati uklonili bombu s vrata djevojke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Australski pirotehnicari u srijedu su u Mosmanu, jednoj od najbogatijih cetvrti u predgradu Sydneya, nakon 10 sati rada uspješno uklonili eksplozivnu napravu s 18-godišnje Madeleine Pulver.

Drama je pocela u 14.40 po lokalnom vremenu, nakon što je djevojka, nakon otkrica sumnjive naprave, pozvala policiju u obiteljsku kucu u Aveniji Burrawong. Kako prenose australski mediji, u kucu njezine obitelji oko 14 sati je provalio nepoznat, maskirani muškarac i za nju zakacio bombu.

Neimenovani je policijski službenik izjavio da djevojka ima bombu oko vrata te da je u kuci pronadena i poruka u kojoj se spominje otkupnina.

- Sada je u dobrim rukama, s mamom i tatom. Još uvijek ne znamo je li bila rijec o eksplozivu. Naprava je bila vrlo složena. Djevojka je našoj policiji otkrila mnogo informacija na temelju kojih možemo dalje djelovati. Djevojka je s muškarcem bila u nekakvom kontaktu, izjavio je predstavnik policije Mark Murdoch.

Tijekom dana na službenim stranicama policije u New South Walesu objavljeno je da se radi o iznimno ozbiljnom i osjetljivom incidentu zbog cega je evakuirano citavo susjedstvo. Je li djevojka zaista oko vrata imala eksplozivnu napravu, Murdoch nije želio potvrditi, iako je rekao da  Madeleine nije mogla pobjeci od bombe.

- Nemamo informacije da je ovakvo što ikad prije zabilježeno u našoj zemlji, dodao je.

Prema pisanju lista The Australian, slucajem koji se srecom sretno završio bavio se odjel za pljacke i teška kaznena djela koji se inace bavi slucajevima ucjene. U operaciju su bili ukljuceni i pirotehnicari, pregovaraci i druge policijske snage.

Policiji se, tijekom dana nije javio nitko tko bi mogao biti ucjenjivac ili bilo tko drugi tko bi mogao imati neke veze s postavljanjem naprave oko vrata kceri imucnog biznismena Billa Pulvera. Pretpostavlja se da je on bio meta nepoznatog ucjenjivaca.


Podijeli: Facebook Twiter