Nakitom ukrasite svoj životni prostor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dolaskom toplijih dana skidamo šalove, kapute i rukavice pa su dijelovi našeg tijela ponovno više otkriveni. Zapešce, vrat, i prsti sada su idealni za pokazivanje, a ako su još ukrašeni nekim detaljem, zasigurno ce izazvati poglede, a vas uciniti interesantnijim.



Nakit ce, naime, pokazati vašu osobnost i ukus. Upravo je proljece idealno vrijeme za sredivanje nakita, kojeg najcešce, kada je rijec o zlatu i ostalim dragocjenostima, držimo u kutijicama, dok ostali, posebno planetarno popularnu i dostupnu bižuteriju, ostavljamo i tu i tamo. Jedna ogrlica u komodi, druga na nocnom stolicu, u neseseru, i tako dalje. U pravilu onu koju tražite i koja vam baš ide uz odredenu košulju ili haljinu - negdje je skrivena. Naravno, vec drugo jutro ju pronadete.

Da bi nakit bivao nošen, osnovno je pravilo da bude na vidljivom i dostupnom mjestu, a koje ce to mjesto biti, odlucite sami. Primjerice, kada je rijec o dužim ogrlicama, one se mogu uz pomoc malih plasticnih vješalica koje se priljepljuju za unutrašnjost ormara pohraniti tik uz odjecu koju nosite. Tako cete svakog jutra, za tili cas lako kombinirati što uz što najbolje ide. Takoder, vješalice s kukicama idealan su ukras za zidove na koje cete lako povješati ogrlice i narukvice koje nositi. Za one maštovitije, tu su i razni hand made lusteri ili skulpture, koje cete sami izraditi i ukrasiti ih drvenim ili staklenim detaljima.

Veci problem od ogrlica cini prstenje. Manje je i lako se zametne. No, da bi bilo na vidljivom mjestu, možete ga pohraniti u staklene zdjele. Recimo, simpaticni izbor mogu biti manji okrugli akvariji za ribice. Isto tako, zanimljiva i atraktivna može biti i neka staklenka od džema.


Podijeli: Facebook Twiter