Nakit za ovu jesen/zima sezonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Visoka moda ove godine diktira lude modne dodatke. Naušnice, ogrlice, narukvice i dodaci za kosu kakvi se nose u sezoni jesen/zima polaze od barokne kicenosti do klasicne jednostavnosti ukradene stilu pedesetih.

Kod Chanela, naušnice su bogate i elegantne. Zanimljivi oblici prozirnih i crnih kristalica tvore razlicite oblike na samom uhu, a iz njih na dugackoj zlatnoj niti slobodno se ljulja po jedan detalj iz središnjeg dijela. U kicenom baroknom stilu, kod Chanela su bogato ukrašene i cipele.



Visece kristalne tratincice zaštitni su znak naušnica Christiana Diora. Takoder, kod Diora su zamjetni nizovi klasicnih bisera kakvi su se nosili u pedesetima, kako na ušima tako i oko vrata. Osim u prirodnoj, svjetlucavoj krem boji, videni su i u boji starog srebra.

Biserima u kombinaciji s kristalima, što vecim, što manjim, poigrao se i Armani. Spojio je cak i vjecne bisere s futuristickim pleksiglasom i sve to spojio u zanimljive ogrlice u više bogatih nizova visoko uz vrat. Kombinirao je i ogrlice i naušnice u istome stilu.



Givenchy
je na pisti pokazao prstenove opasna izgleda, sa šiljcima u zlatnoj i u boji kobalta. Kip slobode kao zlatna kruna na glavi, takoder je izazvao pozornost.

Jean Paul Gaultier
svakako je mnogo diskretniji od Givenchyja - kako pokazuje, i dalje su u modi duge ogrlice osobito u crnoj, sivoj i boji bisera, kao i od raznih oblika kristala, koje sežu sve do remena hlaca.

Kao što je to pokazao Valentino, ne treba puno razbijati glavu s nakitom, bitna je dobra ideja. Bit ce dovoljno zavežete li oko ruke elegantnu, finu svilenu maramu i nosite je opušteno i samouvjereno!


Podijeli: Facebook Twiter