Najzdravije namirnice za vitku liniju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S obzirom da se približava sezona kupacih kostima, veliki dio nas odlucuje se krenuti na dijetu. Na svu srecu, s toplijim vremenom bogatija je i ponuda voca i povrca, koje ce vam pomoci da lakše stignete do željnog cilja.

Nemasni jogurt

Mlijecni proizvodi bogati proteinima pomažu pri mršavljenju, a idealno vrijeme za dijetni nemasni jogurt je dorucak. U njega ubacite šaku osvježavajuceg bobicastog voca ili nekoliko badema. Možete se osvježiti kremastim i laganim frapeom od jednog probiotickog jogurta, s kojim u mikseru pomiješajte dva oraha, osam jagoda i jedan komad ananasa.



Lubenice i dinje

Prave ljetne poslastice, lubenice i dinje su izvori zdravlja i cuvari tankog struka. Ako tražite nešto slatko, osvježavajuce i vocno, nema boljeg izbora od lubenice, a sve što vrijedi za lubenicu, može se precrtati i za dinju. Više od 90 posto cini voda, a ujedno je bogati izvor vitamina A, C i mnogih antioksidansa koji nas štite od slobodnih radikala. Velika koncentracija vode razrjeduje puno kalorija po komadu ovog voca, što znaci da cete hidratizirati organizam i osjecati se sitima. Nemojte odbaciti bijeli dio uz samu koru, jer on sadrži najveci dio nutrijenta koji mogu ubrzati proces lijecenja kože.

Povrce
Uz toplije vrijeme dolazi i povrce koje je kao stvoreno za one koji žele izgubiti suvišne kilograme. Tikvice, rajcice, buca, crvene i zelene paprike mogu biti pravi dodatak boje dosadnim obrocima, a u isto ce vas vrijeme napuniti – necete osjecati glad, a konzumirat cete manje kalorija. Svakodnevno jedite pet porcija povrca i zaboravite na sol i preljeve s majonezom ili vrhnjem.



Zob

Za razliku od drugih ugljikohidrata, zob se polako probavlja, što znaci da razina šecera u krvi nece naglo skociti nakon obroka, te uskoro pasti i ponovo povesti sa sobom osjecaj gladi. Zob je takoder korisna jer sadrži i puno vlakana, što takoder pridonosi osjecaju punoce i sitosti.



Nemasno meso

Meso koje godi srcu, krvnim žilama i liniji ukljucuje puretinu i piletinu. Ovi izvori proteina bi se trebali svakodnevno naci na vašem jelovniku kako bi sprijecili nagli pad šecera u krvi i pojavu gladi. Za dorucak pojedite dvije šnite purecih prsa na prepecenom tostu uz jedan probioticki jogurt i svježe povrce.



Jabuke

Pektin iz jabuka ima ulogu u snižavanju lošeg kolesterola, a ovo je voce bogato vlaknima – savezniku vitke linije. Vlakna su mješavina celuloze, hemiceluloze, pektina, polisaharida i lignina, a samo jedna jabuka sadrži 20 posto dnevnih potreba organizma za vlaknima. Antioksidansi iz soka od jabuke pomažu sprijeciti arterosklerozu, a mnoga su istraživanja dokazala njene dobrobiti za sprjecavanje raka dojke, pluca, prostate, gušterace i slicnih vrsta raka koji se pojavljuju u probavnom traktu.


Podijeli: Facebook Twiter