Najviše ulovili buzetski Jazavci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tradicionalno ribičko natjecanje u pecanju udicom na plovak kojeg je u sklopu obilježavanja pazinskog blagdana Rim organiziralo pazinsko Športsko-ribolovno društvo Pazinčica okupilo je minulog vikenda na barama u Cerovlju devet seniorskih i četiri kadetske ekipe iz Vrbovskog, Fužina, Buzeta, Buja te domaćina iz Pazina.

Natjecanje se odvijalo po izrazito vrućem i sparnom vremenu, što je uvelike utjecalo i na ulov. Nakon vaganja ulovljene ribe i zbrajanja bodova, prvo mjesto u seniorskoj konkurenciji pripalo je ekipi Jazavci iz Buzeta u sastavu Nelfi Blažević, Slavko Stanešić i Mirzet Bašić, koja je ulovila ukupno 4.180 grama ribe. Drugo je mjesto osvojila ekipa ŠRD Pazinčica 1 u sastavu Toni Stranić, Mario Plejić i Flavio Russi, a njihov je ulov težio 3.496 grama. Treće je mjesto s 3.885 grama ulovljene ribe, ali s više negativnih bodova od drugoplasiranih, osvojila ekipa Škobalj iz Buzeta u sastavu Halid Čolić, Stipo Glamatović i Musto Bašić.

Kadeti su se natjecali u pojedinačnoj konkurenciji, pa je prvo mjesto pripalo Adelu Miljkoviću iz ŠRD Mrena Buzet koji je ulovio  1.248 grama, drugo je mjesto osvojio Antonio Grabrović iz ŠRD Pazinčica s 299 grama, a treće Dženis Miljković iz ŠRD Mrena Buzet sa 63 grama ulovljene ribe.

Među svim natjecateljima najveću ribu, babušku od 792 grama, ulovio je Mario Muhar iz Vrbovskog. Natjecanje je sudio ribolovni sudac Ferid Mačković iz Buzeta, a za logistiku su bili zaduženi Stevo Vidović iz Pazina i Huse Miljković iz Buzeta. (D. ŠIŠOVIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter