Najviše sankcija zbog vožnje bez kacige

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska je policija u ponedjeljak od 12 do 18 sati provela prometnu akciju kontrole vozaca mopeda i motocikla, i evidentirala najviše prekršaja nenošenja zaštitne kacige. Policijski službenici kontrolirali su 141 moped i motocikl te su iz prometa iskljucili osam mopeda i motocikala te 17 vozaca. Tijekom trajanja prometne akcije utvrden je 51 prekršaj.

Najviše je evidentirano vožnje bez zaštitne kacige (16), vožnje neregistriranim vozilom (8), upravljanja bez vozacke dozvole (6), nepropisne brzine (1) i nepostavljanja registarske plocice na vidljivom mjestu (1).

"Razvidno je da vozaci mopeda i motocikla i dalje krše prometne propise koji su direktno u svezi s nastankom prometnih nesreca i stradavanja ove kategorije sudionika u prometu. Stoga upozoravamo korisnike mopeda i motocikla da koriste zaštitnu kacigu, ne upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje te da upravljaju registriranim i tehnicki pregledanim mopedima i motociklima, a sve kako bi se povecala njihova sigurnost u prometu i smanjilo stradavanje u prometnim nesrecama", upozoravaju iz PU istarske. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter