Najviše rasprave oko poslovanja Castruma i NK Istre 1961

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na 3. sjednici Gradskog vijeća Grada Pule održanoj preksinoć na Gradskoj palači usvojena su izvješća o poslovanju svih gradskih ustanova i trgovačkih društava za 2016. godinu. Izvješća o rezultatima lanjskog poslovanja gradskih ustanova, od vrtića do Javne vatrogasne postrojbe Pula, predstavile su pročelnica za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović i pročelnica odjela za kulturu Jasmina Nina Kamber.

Uspješne kulturne institucije

Pročelnica Krizmanić Marjanović podsjetila je gradske vijećnike na najvažniji događaj koji se dogodio u pulskim vrtićima tijekom pedagoške godine 2016./17. kada se ova ustanova "podijelila" u skladu s državnim pedagoškim standardima te sada na području Grada Pule djeluju ustanove Dječji vrtić Pula i novi vrtić pod nazivom Dječji vrtić "Mali svijet".

- Moram sa zadovoljstvom konstatirati da smo napravili jedan veliki iskorak i da naše kulturne ustanove svoje poslovanje završavaju s viškom prihoda, a ne manjkovima kao nekad, i to već nekoliko godina u nizu. Svakako treba pohvaliti Gradsku knjižnicu i čitaonicu, ali i Puljane koji su još jednom premašili prosjek kako po broju članova knjižnice, tako i po broju pročitanih knjiga. U 2016. godini upisano je tako 1.305 novih članova, a većina su zajedničke, odnosno obiteljske iskaznice, te sada knjižnica ima oko 14 tisuća članova, uz nešto više od dvije tisuće povremenih korisnika knjižnice. Obnovljen je i knjižni fond u koji je uloženo više od 70 tisuća kuna, a vrlo aktivna je i Čitaonica Kluba umirovljenika. Istarsko narodno kazalište također iz godine u godinu kvalitativno i kvantitativno nastavlja sa svojim aktivnostima, te su lani nagrađeni s nekoliko nagrada struke za svoje predstave, a istovremeno za njihovim dramskim radionicama vlada veliki interes među djecom i mladima, što je zaista pohvalno, jer znači da ćemo i ubuduće imati jednu divnu generaciju mladih kazalištaraca i glumaca, istaknula je pročelnica Kamber. (Patricija SOFTIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE


Podijeli: Facebook Twiter