Najviše novca za budući vrtić u Jadreškima

Sljedeće godine planira se otvaranje novog vrtića u Jadreškima (P. SOFTIĆ)
Sljedeće godine planira se otvaranje novog vrtića u Jadreškima (P. SOFTIĆ)

Općina Ližnjan predvidjela je 22,7 milijuna kuna za Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture koji bi se trebao realizirati u slijedećoj godini. Načelnica Maja Cvek ugodno je iznenadila općinske vijećnike na nedavnoj sjednici objavivši im da su ona i donačelnik već obavili dosta posla kako bi se u Jadreškima otvorio vrtić, što će obradovati sve one roditelje čija djeca do sada nisu uspijevala dobiti mjesto u jednoj od predškolskih ustanova na području općine Ližnjan.

U svrhu izrade projektne dokumentacije te izgradnje i nadzora nad izgradnjom dječjeg vrtića u Jadreškima Općina će sljedeće godine izdvojiti sedam milijuna kuna, što je pojedinačno najveća i najskuplja investicija koja se planira u 2014.

Izradom projektne dokumentacije za gospodarsku zonu Valtura namjerava se konačno pokrenuti i uspavano gospodarstvo na području općine, ali i približiti realizaciji ovaj dugo godina zanemarivan projekt. I dogodine se najviše novca, čak 14,6 milijuna kuna, odnosi na izgradnju komunalne infrastrukture, a najskuplja stavka u tom dijelu programa je ishodovanje dokumentacije i izgradnja spojne prometnice sabirne ceste i naselja Smiljevac u Ližnjanu, poznata kao Žustička, te nadzor nad izvođenjem spomenutih radova, na što će biti utrošeno pet milijuna kuna.

Tri milijuna kuna stajat će izgradnja sabirne prometnice uz nadzor nad izvođenjem radova, a tek 200 tisuća kuna manje izvlaštenje zemljišta za potrebe izgradnje prometnica. Za nabavu i izgradnju javne rasvjete u svim naseljima Općina će izdvojiti pola milijuna kuna, baš kao i za uređenje parkirališta ispred Općine u Ližnjanu.

Kao što je bilo najavljeno prije nekoliko mjeseci, planira se konačno uvođenje reda u ližnjanske ulice pa će u sljedećoj godini 250 tisuća kuna biti plaćeno ishodovanje dokumentacije i postavljanje stradarija u Ližnjanu. Između 50 i 200 tisuća kuna otići će na još 15 planiranih projekata na području cijele općine, i to za prometnu regulaciju na određenim cestama, uređenje rotora, ishodovanje dokumentacije za buduće radove na pojedinim prometnicama, nabavu i ugradnju autobusnih stajališta, uređenje parkova u naseljima i sanaciju i uređenje placa u Šišanu i Valturi. (P. SOFTIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter