Najviše nominacija Majkama, Massimu i TBF-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prve dvije, najprestižnije kategorije 19. diskografske nagrade Porin - za album i za pjesmu godine - u potpunosti su zauzeli izvodaci koji su ujedno sakupili i najviše nominacija: Goran Bare s Majkama, TBF i Massimo.

Bude li glasacki žiri pri izboru pobjednika slijedio uzorak prema broju nominacija, najviše bi kipica trebali osvojiti Bare i Majke, buduci da su sakupili deset nominacija, dok bi ih trebao slijediti TBF s devet nominacija i Massimo s osam. Pridodaju li se tome i nominacije svih ovih triju izvodaca i za hit godine - komotno se mogu proglasiti pobjednici nominacija.

U kategoriji novog izvodaca godine, koja se uz one za album i pjesmu godine smatra glavnom, za Porina ce se natjecati: Ivan Vragolovich, Radio Luxemburg i Zoran Mišic.

"Bižuterija" Jelene Rozge, "Ka Hashish" Toncija Huljica & Madre Badessa Banda i "Zar više nema nas" Klape Cambi natjecat ce se za najbolji album zabavne glazbe.

To isto, samo u pop glazbi, bit ce: "Dodirni me slucajno" Massima, "Nebo" Nine Badric ili "Noc nek" tiho svira" Olivera Dragojevica i Stjepana Hausera.

Opet album godine, ali u rock glazbi, bit ce: "Ima li budnih" Vatre, "Svijet glamura" Hladnog piva ili Baretove "Teške boje", a u alternativnoj glazbi to ce biti: "Akcija" Valungara, "Nova stvarnost" Diskurza ili "Urban & Hauser" navedenih izvodaca.

Za upotpunjavanje glazbenih stilova u kontekstu najboljih albuma ove grupe kategorija nedostaje još klupska glazba, gdje ce se natjecati: "Istina" Djecaka, "Pistaccio Metallic" TBF-a i "Verbalni delikt" Generala Wooa.

U kategoriji najbolje ženske vokalne izvedbe natjecat ce se: Ivana Kindl, Nina Badric i Tamara Obrovac, a muške: Jacques Houdek, Massimo i Oliver Dragojevic. Bare je malo negodovao kad nije i njegovo ime procitano, no zato je nominiran u kategoriji najbolje izvedbe grupe s vokalom, gdje se on i Majke natjecu još s Nenom Belanom i Fiumensima te TBF-om.

Najbolja vokalna suradnja bit ce ona Gabi Novak, Vanne i Tamare Obrovac, odnosno Massima i Nine Badric, odnosno Vatre i Damira Urbana. Za najbolji instrumentalni album natjecat ce se i Vava sa "Cinemascope Bluesom", a društvo ce mu praviti "Six String Diary" Nebojše Buhina i "Svete planine" Mateja Meštrovica. Za najbolji album jazz glazbe natjecat ce se "Event" Trija Borne Šercara i Sabrine, "Free Point" Mire Radoica i "Kristian Terzic" istoga imena.

Predsjednik Ivo Josipovic je uspio skupiti cak tri nominacije, od kojih i onu za najbolji autorski album u kojoj ce se natjecati njegovo cedo "Passo sempio".

Nije izostala ni nominacija za planetarno poznati 2Cellos. Stjepan Hauser i Luka Šulic nominirani su za najbolji inozemni album izvan klasicne i jazz glazbe, a Hauser i za suradnje s Urbanom i Oliverom Dragojevicem.

Pobjednici 19. izdanja Porina bit ce poznati 5. svibnja. (Davor MANDIC/NL)

 


Podijeli: Facebook Twiter