Najviše 25 hektara pojedinoj osobi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kaštelirski su vijecnici u srijedu dali zeleno svjetlo izmjeni programa raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem, prema kojoj maksimalna površina zemljišta koja se može prodati pojedinoj fizickoj ili pravnoj osobi iznosi 25 hektara.

Prema rijecima nacelnika Enija Jugovca, ova je promjena rezultat provedene javne rasprave izmjena i dopuna programa raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem, tijekom koje je održan sastanak s clanovima opcinske poljoprivredne udruge Vitis s cije je strane i stigao ovaj prijedlog. Jugovac je dodao da se ta površina odnosi samo na zemljište u vlasništvu države, a prijedlog je dogovoren nakon analize raspoloživog poljoprivrednog zemljišta na podrucju opcine.

Na ekspresnoj sjednici odradenoj jednoglasno i bez komentara po svim tockama dnevnog reda vijecnici su odabrali clanove radnih tijela Opcinskog vijeca te komisije za statut, poslovnik i normativnu djelatnost. O rješavanju problematike, prijedloga, nacrta i drugih akta vijeca odlucivat ce tri tijela: odbor za društvene djelatnosti, predškolski odgoj, školstvo, socijalu i kulturu na celu s Mirelom Gašparini, odbor za sport kojim predsjedava Mirko Rinaldis, te odbor za raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem ciji je predsjednik ?ulijano Petrovic. Komisiju kojoj su povjereni poslovi vezani uz statut i poslovnik cine procelnik Giuliano Vojnovic kao predsjednik te vijecnice Mirjana Vlahovic i Dajana Ban-Torcello kao clanice.


Podijeli: Facebook Twiter