Najviša zakupnina u Puli 16 tisuca kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Raspisan je javni natjecaj za zakup 21 gradskog poslovnog prostora u Puli, a Grad bi, uspije li ih sve iznajmiti, po toj osnovi mjesecno prihodovao gotovo sto tisuca kuna. Doduše, neki su prostori, poput onih na Trgu 1. istarske brigade, vec nekoliko puta bili na licitaciji, ali nije bilo zainteresiranih.

Najviša cijena po cetvornom metru, 150 kuna, odredena je za prostore na Giardinima 15 i 18 te u Flanatickoj ulici 11. Iako prostor u Flanatickoj, površine 81,5 cetvornih metara, ima najvecu cijenu po kvadratu, to se ne odnosi i na pocetnu mjesecnu najamninu.

Ona je najviša za prostore ciji se kvadrat procjenjuje na 120 kuna, a koji se nalaze u samom središtu grada, u Maksimijanovoj 12, na Trgu Portarata 2, Ciscuttijevoj 6 te Istarskoj 18. Površinom najveci prostor, od 134 kvadrata, nalazi se u Maksimijanovoj, a za njega pocetna zakupnina iznosi 16 tisuca kuna, što je najveci prihod pojedinacnog zakupa koji bi Grad mjesecno mogao ostvariti.

Najmanji prostor ove grupe je pak u Istarskoj ulici, sa "svega" 25 cetvornih metara. Po cijeni od sto kuna po kvadratu u zakup se daju poslovni prostori od 65 kvadrata u Kandlerovoj 24 i 42 kvadrata u Zagrebackoj 5, dok su po pocetnih 80 kuna po kvadratu prostori u Anticovoj 11 (90 kvadrata) i Mletackoj 10 (58 kvadrata).

Najjeftiniji su oni u Teslinoj 18 i Ulici 43. istarske divizije 15, gdje se za 40 kuna po kvadratu iznajmljuju prostori od 35, odnosno 16 kvadrata.


Podijeli: Facebook Twiter