Najveći smo poveznik istarskog gospodarstva

Ivica Todorić
Ivica Todorić

Martinje je jučer bilo prilika za tradicionalno okupljanje čelnika uprava koncerna Agrokor i kompanija koje mu pripadaju, na čelu s vlasnikom Ivicom Todorićem, u šatoru koji je za tu prigodu podignut uz vinski podrum, kušaonicu i uljaru porečke Agrolagune.

Ivicu Todorića smo pitali je li realno očekivati smanjenje cijene maslinovog ulja. "Agrokor je principijelan i čim se PDV izmijeni mi ćemo sukladno tome smanjiti cijelu ulja", odgovorio je.

Na pitanje o aktualnim i budućim investicijama u Istri ukazao je na trenutnu investiciju od pet milijuna eura u modernu novu najveću siranu u Istri, onu u stanciji Špin gdje se proizvodi poznati sir od ovčjeg mlijeka. "I do sad smo u Istri puno investirali, a namjera nam je to činiti i dalje", rekao je.

Vezano za suradnju s Agrolagunom i istarskim gospodarstvenicima kazao je da je ona intenzivna. "Naš najveći partner je Adris grupa, a veliki su partneri i turističke i hotelijerske grupe, no tu su i proizvođači,  privatnici, kooperanti od kojih otkupljujemo sav višak grožđa, maslina i drugih proizvoda. Jako smo angažirani i povezani s istarskim gospodarstvom. Rekao bih čak da smo njegov najveći poveznik i time se ponosimo. Mislim da smo u tome uspješni, ali naravno uvijek možemo bolje i trudit ćemo se da u tome i uspijemo", zaključio je.

Na pitanje kakva je bila protekla godina za Agrokor Todorić je rekao da je bila izazovna i da na kraju prolaze s odličnim rezultatom. "Istina, ti su rezultati nešto ispod Agrokorovog plana ali očekujemo da bi godina trebala završiti s oko posto rasta, s dobrim poslovnim rezultatima što je odlična vijest jer najveća hrvatska kompanija ima i u trenutnim uvjetima kad pada GDP industrijske proizvodnje i potrošnje ipak našla načina da uspješno posluje".

Upitan da komentira rad Vlade kazao je da je trenutna situacija izazov za svih, za poduzetnike, zaposlenike pa tako i za Vladu. "Mislim da je ono što je naslijeđeno i što danas imamo preokrenuti u pozitivan smjer jedan ozbiljan zadatak. U ozbiljnoj smo situaciji, ali Agrokor gleda vrlo ambiciozno i perspektivno na sve to. Mislimo da Hrvatska ima veliku priliku. Teško je gledati kako je svakog dana nezaposlenost sve veća, no uvjeren sam da će za pet do osam godina Hrvatska imati premalo radne snage i da ćemo je uvoziti." (Kristina FLEGAR, snimio Andreas KANCELAR i Goran ŠEBELIĆ/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter