Najveci rizik su ozljede reprezentativaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi puni radni dan priprema hrvatske nogometne reprezentacije za EURO obilježio je sastanak izbornika Slavena Bilica s petoricom kolega, Goranom Vucevicem, Krunoslavom Jurcicem, Gordanom Cipricem, Deanom Racunicom i Ivom Šuškom.

- Njih petorica su naši skauti. Od ždrijeba skupina za EURO pratimo Republiku Irsku, Španjolsku i Italiju, a sad se okrecemo i reprezentacijama iz skupine D, s kojom se križamo u cetvrtfinalu. Dakle, snimat cemo Francusku, Englesku, Ukrajinu i Švedsku, objasnio je izbornik na redovnoj press konferenciji u Catežu.

Cetvrtak su obilježila i dva treninga. Jutarnji je odraden u teretani cateškog hotela "Terme", a vecernji na stadionu u obližnjim Brežicama. Svi igraci bez problema su odradili zacrtano.

- Niko Kranjcar se odlicno oporavio od ozljede. Normalno je trenirao, a vjerujem da ce iz dana u dan izgledati sve bolje, otkrio je izbornik.

Nije tajna da najveci strah svih iz strucnog stožera reprezentacije predstavljaju ozljede koje bi prorijedile igracki kadar. Baš zbog toga izbornika u ovom trenutku najviše brinu Stipe Pletikosa, Ivica Olic i Danijel Pranjic.

- Ne razmišljam negativno, ali bilo bi loše da nam se ozlijedi netko od njih trojice. Oni imaju obaveze prema svojim klubovima do 22. svibnja, a ocekuju ih još dvije utakmice. Nadam se da ce nam se pridružiti zdravi, dodao je Bilic.

Iste želje prisutne su i na spomen Dejana Lovrena koji se trenutno nalazi na intenzivnoj terapiji u Francuskoj.

- Ne krijem da cemo ga cekati dok to bude moguce. Njegova je situacija složena, ali ohrabrujuce je što vec trci po pokretnoj traci, istaknuo je izbornik.

Petak je zadnji dan boravka u Catežu. Nakon popodnevnog treninga igraci ce dobiti slobodno do nedjelje, kad je na rasporedu okupljanje kompletne reprezentacije i odlazak na drugi dio priprema u Rovinj. (D. PETROVIC/NL)

 


Podijeli: Facebook Twiter