Najveci odaziv u Štinjanu, najmanji na Vidikovcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Puljani, osim što odlucuju o ulasku u Europsku uniju, u nedjelju biraju i vijecnike za mjesne odbore. Ove su godine prvi put provedeni objedinjeni izbori za vijeca svih 16 mjesnih odbora, koliko ih u Puli ima.

Na objedinjene se izbore išlo radi uštede, ali i veceg odaziva biraca. Kakve je rezultate to polucilo, znat ce se u ponedjeljak kada budu objavljeni prvi, privremeni rezultati izbora.

Od Gordane Lanca, predsjednice povjerenstva za provedbu izbora za clanove vijeca MO-a doznajemo da je do 15.30 sati na nekim biralištima zabilježen relativno visok odaziv biraca, dok je na drugima taj postotak uobicajeno nizak.

Najviše je biraca glasalo u Štinjanu (26,06 posto) te na Velom Vrhu (22,79 posto), a najmanji je odaziv zabilježen na podrucju MO-a Šijana (6,33 posto) i MO-a Vidikovac (5,2 posto).

Inace, izborna mjesta za MO i glasacka mjesta za EU nisu za sve bila na istim mjestima pa su biraci u nekim slucajevima trebali otici na dva, a da bi im cijela situacija bila jasnija, birališta su bila obilježena razlicitim bojama - natpisi na mjestima za referendum bili su crno-bijeli, a za mjesne odbore u bojama grada, odnosno žuto-zeleni.

One koji se, unatoc tome, nisu snalazili na pravo se mjesto glasanja upucivalo na birackim, odnosno glasackim mjestima. Ipak, sudeci prema onome što smo mi prije podne vidjeli, velikih problema i zabuna nije bilo, a buduci da su se u vecini slucajeva birališta odnosno glasacka mjesta nalazila u neposrednoj blizini, velik je broj Puljana odlucio ubiti dvije muhe jednim udarcem te odmah odraditi dva glasanja zaredom.

- Zašto ne reci svoje vec kada nas se pita, rekla nam je jedna Puljanka na upit za što je došla glasati, uz rijeci da ce glasati za listu mjesnog odbora, i to za one koji su ga vodili do sada, ali i za Europsku uniju gdje ce na listicu zaokružiti "da". Ne, kako veli, za sebe, vec zbog djece i nade u njihovu bolju buducnost.


Podijeli: Facebook Twiter