Najveci jedrenjak na svijetu u Rovinju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nedjelju ujutro u rovinjsku luku uplovio je najveci jedrenjak na svijetu M/S WindSurf. To je najveci je brod za kružna putovanja kompanije "WindStar Cruises" a zajedno sa sestrinskim brodom M/S Club Med 2, najveci je jedrenjak na svijetu.

Brod za pogon koristi jedra ali i motore koji mu omogucuju jednostavan ulazak u luku poput svih drugih kruzera. Dugacak je 187, a širok 20 metara, težak 14.745 tona a GAZ mu iznosi 5.2 metra pa je zato u Rovinju morao ostati usidren pred starom jezgrom grada. No najzanimljivija je visina njegovih 5 masivnih jarbola od gotovo 50 metara.

Kruzer može primiti do 308 putnika smještenih u 154 kabina a o njima brine 168 clanova posade. Palube broda koje zauzimaju 6.733 cetvornih metara prepune su sadržaja, od bazena, jacuzzi-a, "pool" bara, disco club-a i ležaljki sve do spa-centra, sportskih terena, teretane, saune i brojnih drugih sadržaja. Brod je iz luke isplovio prema Korculi oko 17 sati.

WindSurf je trenutno na krstarenju Jadranskim morem te je vec posjetio Dubrovnik i Hvar odakle je i stigao u Rovinj, napisao nam je citatelj Michele Cupic iz Rovinja i uz pismo poslao i sliku spomenutog jedrenjaka u rovinjskoj luci.


Podijeli: Facebook Twiter