Najveći flautistički događaj u Europi

Orlando Maraca Valle
Orlando Maraca Valle

Od 3. do 10. srpnja Karlovac će pohoditi flautisti iz čitavog svijeta željni umjetničkog usavršavanja iz ovog orkestralnog, ali i solističkog glazbala.

Uz neizbježne "klasičare" tu je majstor suvremenog flautističkog repertoara Francuz Pierre-Yves Artaud koji je ujedno i programski savjetnik seminara, a ovo mu je treći dolazak u Karlovac, te Britanac Trevor Wye dobitnik Nagrade za životno djelo Svjetske udruge flautista i autor "Vježbanke za flautu" u višemilijunskoj nagradi te s prijevodima na 11 jezika, a knjiga je i obavezna literature u hrvatskim glazbenim osnovnim i srednjim školama.

Ove godine im se pridružuje i Orlando "Maraca" Valle, najutjecajniji kubanski glazbenik 21. stoljeća po izboru američkog The Chicago Tribunea. Popularni Maraca je nominiran za nekoliko nagrada Grammy te poznat je po suradnji s legendarnim kubanskim sastavom Irakere i Latin Jazz All Stars. Osim njih, među predavačima će se ove godine naći Philippe Allan-Dupre, specijalist za baroknu i renesansnu flautu koji gradi i vlastite instrumente te predaje autentične/povijesne tehnike izvedbe na flauti na Konzervatoriju u Bruxellesu. Carine Dupre vodit će Orkestar flauta i komornu glazbu, dok je glavna korepetitorica Misaki Baba iz Japana. Jazz flautist Damjan Krajačić, rođeni Zagrepčanin s dugogodišnjom adresom u Los Angelesu, treći je put umjetnički voditelj akademije te najavljuje nezaboravan provod i ugodno zajedničko druženje i učenje u kreativnoj i stimulativnoj atmosferi.

Produkciju potpisuje Petar Ćurić agencija u suradnji s Gradskim kazalištem Zorin dom. Više informacija i prijave na www.croatiafluteacademy.com ili na mobitel 091/532-9405. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter