Najveći demo festival gostuje u Pazinu

Pulski Udav (D. ŠTIFANIĆ)
Pulski Udav (D. ŠTIFANIĆ)

U sklopu Hrvatskog glazbenog festivala koji se održava 18. godinu zaredom večeras će se održati deseta natjecateljska večer festivala koji za cilj ima promociju hrvatske demo glazbene scene i mladih bendova iz naše regije.

Koncert u pazinskom klubu Magnus započinje točno u 22 sata, a u natjecateljskoj kategoriji nastupit će pet bendova: pulski sastavi Bendover (punk/rock/ska/reggae), Udav (noise), Mortal Divinity (metal) i ovRHa (punk) te pazinski LightLighters (hard/progressive rock).

Poseban gost večeri je pulska grupa Sake iz Pule koja je pobijedila na HGF festivalu 2007. godine. Uoči koncerta, u 19.30 sati, na istom će se mjestu održati ZAMP-ova radionica Intro o autorskom pravu, namijenjena prvenstveno mladim glazbenicima koji će moći saznati sve što ih zanima o ovom području.

Na ovogodišnjem izdanju HGF-a nastupit će ukupno 105 demo sastava, na dvadeset jednoj izlučnoj te četiri finalne večeri, u četrnaest hrvatskih gradova. Riječ je o najvećem hrvatskom nacionalnom demo festivalu koji je tijekom godina zaprimio više od četiri tisuće prijava bendova te organizirao ogroman broj koncerata. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter