Najveće zvijezde dočekane ovacijama

NAJVEĆA ZVIJEZDA – Alberto Contador podijelio je na desetke autograma (M. MIJOŠEK)
NAJVEĆA ZVIJEZDA – Alberto Contador podijelio je na desetke autograma (M. MIJOŠEK)

"Čitavu noć nisam oka sklopio od uzbuđenja što ću dobiti priliku biti pokraj najboljih biciklista svijeta!". Riječi su to Carla Juriševića, mladog riječkog bicikliste i višestrukog hrvatskog prvaka u konkurenciji početnika, koji je uoči prve kadetske godine zajedno s još osmero svojih klupskih kolegica i kolega (Marin Jotanović, Leon Panđa, Lovro Matek, Dorotea Čargonja, Irina Puača, Fran Miholjević, Ivan Katalinić, Vanda Srakić i trener Eduard Kišerlovski) dobio jedinstvenu priliku stati uz bok svojih najvećih sportskih idola, napraviti nekoliko kilometara vozeći uz njih, zamoliti za zajedničku fotografiju, uzeti autogram.

Koliko je mladom riječkom sportašu i ostalim hrvatskim zaljubljenicima u biciklizam značio dolazak Alberta Contadora, Petera Sagana ili Rafaela Majke najbolje se moglo vidjeti u utorak u kasnim poslijepodnevnim satima, kada su uz brojne predstavnike "sedme sile" dupkom napunili dvoranu "Magnolija" hotela "Valamar Diamant" i ovacijama pozdravili najveće zvijezde prve World Tour momčadi koja je došla u Hrvatsku. Svaki put kada je moderator Ivan Blažičko izgovorio ime, dvoranom se prolomilo neskriveno oduševljenje. Ovacije su pokupili Contador, Sagan, Majka, a možda i najglasnije bio je nagrađen jedini Hrvat u elitnom društvu, Riječanin Robert Kišerlovski.

- Drago mi je da je Vladimir Miholjević uspio organizirati Tour of Croatia, drago mi je da je na organizaciji te utrke ustrajao i da je  nakon toga i našu momčad uspio dovesti u Poreč. Velika je to stvar i za Tour of Croatia, ali i za hrvatski biciklizam. I da, svi moji momčadski kolege zadovoljni su onim što ih je u Poreču dočekalo, nisu samo zadovoljni, prezadovoljni su. Zaista se nemamo čega sramiti, dapače mislim da imamo itekako razloga biti ponosni - kazao je Robert Kišerlovski uz burno odobravanje svih okupljenih. Robertu prošla nije bila sezona iz snova pa je razumljivo zbog čega je na kraju svog obraćanja rekao:

- Nadam se da se prošla sezona nikada više neće ponoviti, a ove ću se sezone nastojati vratiti na staro - zaključio je 29-godišnji Riječanin, koji je itekako svjestan koliko je velika privilegija biti članom momčadi Tinkoff-Saxo, što u svojim redovima krije aktualnog svjetskog prvaka, jednog od najboljih "brdaša" današnjice, sijaset mladih i itekako velikih talenata. I, naravno, najvećeg među njima, šesterostrukog pobjednika najvećih svjetskih utrka, "Il Pistolera" Alberta Contadora. (Kristian SIROTICH, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter