Najveće turističko gradilište - rovinjski hotel Amarin

Na ogromnom gradilištu uskoro će biti i do 500 građevinskih radnika (M. MIJOŠEK)
Na ogromnom gradilištu uskoro će biti i do 500 građevinskih radnika (M. MIJOŠEK)

Oko 380 radnika građevinske tvrtke Kamgrad radi na velikom gradilištu budućeg hotela i kampa Amarin u Rovinju, tamošnjeg hotelijera Maistre. Riječ je o svojevrsnoj greenfield investiciji, budući da se novi objekt gradi iz temelja na mjestu nekadašnjeg starog hotela Valdaliso iz 1980. godine, koji je srušen krajem protekle sezone. Od tada na ovom mjestu, najvećem turističkom gradilištu ove godine u Istri, umjesto turista i turističkih djelatnika rade građevinari, i to punom parom kako bi se novi objekt mogao otvoriti sredinom ljeta. Kada bude najviše posla, na gradilištu će biti i do 500-tinjak radnika.

U ovaj objekt  Maistra ulaže čak 300 milijuna kuna, a predstavljat će novi vrhunski proizvod ove tvrtke, ali i Rovinja, namijenjen djeci. Novi će hotel raspolagati s 280 smještajnih jedinica veličine od 28 do 47 četvornih metara u koje će se moći smjestiti 560 gostiju.

Vrhunski proizvod za djecu

- Novi hotel Amarin namijenjen je prvenstveno obiteljima s djecom, upravo radi sadržaja koje će nuditi hotel. Pored 280 smještajnih jedinica, većina će biti family tip soba, hotel će nuditi i razne tipove igrališta i igraonice vanjske i unutarnje bazena s oazama, rijekama i vodopadima. Tu će biti i mini adrenalinski park, rekreativne staze kroz šumu, wellness centar, četiri ugostiteljska objekta s posebnim menijem za najmlađe, te mnoštvo drugih sadržaja, kazala nam je stručna suradnica u marketingu Maistre Vanja Mohorović.

Istaknula je i da Maistra oko arhitekture i dizajna hotela surađuje sa STUDIOM UP i mnoštvo drugih dizajnera iz Hrvatske  kako bi ovaj hotel učinili što zanimljivijim i drugačijim u odnosu na druge obiteljske hotele koji se nude na tržištu.

- Ovaj će hotel biti poseban po sadržajima i animaciji, ali i signalizaciji koja će na jedan način biti okrenuta odraslima, ali prije svega najmlađima. Dakle, neće biti kao u standardnim hotelima koju razumiju samo odrasli, već će na inovativan način biti okrenuta najmlađima te će im na taj način biti zanimljiv boravak i obilazak hotela. Svakako se trudimo biti drugačiji i prepoznatljivi i jedino ćemo na taj način moći privući goste koji kada biraju gdje će ići  najprije biraju destinaciju, a ne hotel.

Zato se trudimo da naši hoteli budu drugačiji i posebni kako bismo ih privukli u što većem broju, kazala je Mohorović i dodala da će se s ovim proizvodom visoke kategorije preusmjeriti na tradicionalna tržišta - Njemačku, Austriju, Italiju, Sloveniju, ali i Veliku Britaniju te domaće tržište.

Gradilište s pogledom na Rovinj

Kako saznajemo od glavne inženjerke gradilišta Martine Bošnjak, radi se o jednoj od najvećih investicija koje su trenutno u turizmu u jeku i na kojima je i sama sudjelovala. Inače, Kamgard je u posljednjih nekoliko godina gradio, odnosno obnavljao velik dio hotela u Istri, poput primjerice resorta Valamar Isabela Resort u Poreču, ili medulinski hotel Belvedere.

- Trenutno se izvode armirno-betonske konstrukcije hotela i vanjskog bazena. Ujedno, gradimo i vanjsku infrastrukturu. Cijela parcela gdje se gradi novi hotel ima oko 22 tisuće kvadrata i trenutno se radi na cijeloj njenoj površini. Konstrukcija bi trebala završiti do sredine ožujka i onda bi trebao započeti obrtnički radovi, kazala je Bošnjak. I dok se trenutno ne mogu vidjeti obrisi hotela kojeg su zauzele tone i tone željeza, bageri, beton i radnici, uskoro bi Valdaliso trebao dobiti četiri kata s kojih će pogled pucati na Rovinj.

Inače, cilj je Maistre u ove dvije godine uložiti dodatnih 1,4 milijarde kuna kako bi više od 95 posto hotelskih kapaciteta bilo na razini usluge i ponude četiri i pet zvjezdica. Ove jeseni trebalo bi početi i rušenje hotela Park u samom gradu, te njegovo uređenje u luksuzni objekt koji bi nastavio nisku Maistrinih hotela s četiri i pet zvjezdica.

Valamar ulaže u Lanternu

I porečke hotelske tvrtke ove godine značajno ulažu. Tako Plava laguna u pripremu ove sezone investira oko 76 milijuna kuna. Planiraju uređenje interijera zajedničkih prostora u hotelu Plavi, uređenje 260 kupaonica smještajnih jedinica i kuglane u hotelu Delfin, nastavak ulaganja u kvalitetu ponude u autokampovima izgradnjom novih bazenskih sadržaja, uređenjem novih parcela za kampiranje i slično. Nastavljaju ulagati i u plaže, zelene površine te opremu. Investicije će biti okončane do proljeća.

Turistički div Valamar Riviera u ovoj godini planira investicije vrijedne 262 milijuna kuna koje će usmjeriti na daljnje povećanje kvalitete portfelja hotela, apartmana i kampova, s posebnim naglaskom na razvoj smještaja, usluga i sadržaja u kampovima. Najviše će uložiti i tarski kamp Lanterna, oko 80 milijuna kuna kako bi kategoriju s tri zvjezdice podigli na četiri zvjezdice.

- Goste ovog kampa u 2016. godini dočekat će novi obiteljski vodeni park s 1.350 kvadrata vodene površine, četiri bazena te mnoštvom tobogana i ostalih atrakcija za djecu, preuređeni glavni bazen uz obalu, nova pješčana plaža Adria s Beach Barom, novi Cafe Belvedere te novi opuštajući Mediterranean Garden Premium Village, koji nudi nove i potpuno opremljene prostrane mobilne kućice.

Ponuda smještaja uz nove luksuzne mobilne kućice obogatit će se i kroz inovativne smještajne jedinice za ljubitelje luksuznog kampiranja; glampinga, preuredit će se i brojne parcele, a kamp će dobiti i novi hortikulturni izgled, preuređenu recepciju i druge sadržaje, navodi ova tvrtka u svom pisanom odgovoru. Osim toga, Valamar će ulagati i u kamp Krk, i to 68 milijuna kuna. (Barbara BAN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter