Najveće ovogodišnje okupljanje Star Wars fanova u Hrvatskoj

S prošlogodišnjeg Dana društvenih igara u pulskom Circolu (D. ŠTIFANIĆ)
S prošlogodišnjeg Dana društvenih igara u pulskom Circolu (D. ŠTIFANIĆ)

Međunarodni dan društvenih igara 2016: Star Wars održat će se 30. travnja u pulskom Circolu. Događaj koji je najavljen kao najveće ovogodišnje okupljanje Star Wars fanova u Hrvatskoj, organizira vrlo aktivna pulska udruga Zaigrana Koza u suradnji s pulskom Zajednicom Talijana.

Borbe u svemiru

Posjetitelje očekuju prezentacije i okušavanje u raznolikim društvenim i video igrama, među kojima su Imperial Assault i Star Wars: Risk, zatim Lego izložba i kviz znanja s bogatim nagradama. A sve će to začiniti članovi udruge Mos Croatia Spaceport iz Zagreba svojim gostovanjem u kostimima najpoznatijih likova iz filmova.

Svi koji su željni većih avantura i priča moći će se iskušati u jednom od tri Star Wars RPG-a koje će voditi GM-ovi Zaigrane Koze. Borbe u svemiru X-Wingovima i TIE Fighterima ili pak Star Destroyerima i Corellian Corvetteama omogućit će udruga I Cavalieri dell' Esagono iz Trsta. Tršćani će predstaviti dvije super popularne Star Wars igre, X-Wing Miniatures Game i Star Wars Armada. Ljubitelje video igrica animirat će udruga Animov iz Izole, koja se Zaigranoj Kozi pridružuje prvi put i priređuje igranje video igara Star Wars tematike na konzolama i računalima. Od naslova su izdvojeni Star Wars Battlefront i legendarne svemirske simulacije kao što su X-Wing vs. TIE Fighter ili X-Wing: Alliance. Star Wars Lego kreacije izrađene specijalno za ovu prigodu izložit će udruga Lego klub Kockice iz Zagreba, čiji će članovi držati i radionicu robotike.

Najomiljenija SF tema

- Dođite zaigrati pokoju društvenu igru, iskušajte svoje vještine u video igricama, pokažite svoje znanje u kvizu, pogledajte Lego izložbu, fotografirajte se s Darth Vaderom i zabavite uz najomiljeniju znanstveno-fantastičnu temu u galaksiji na Star Wars dayu u Puli, poručuju organizatori svim zainteresiranima.

Ulaz i cjelokupni program za posjetitelje su besplatni. Detaljne informacije o Međunarodnom danu društvenih igara 2016: Star Wars moguće je pronaći na službenoj Internet stranici događaja i na Facebook stranici Zaigrane Koze. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter