Najveće investicije u hotele iz Poreča sele u Rovinj

Vizualizacija novog hotela Amarin u Rovinju
Vizualizacija novog hotela Amarin u Rovinju

Velike istarske hotelske turističke tvrtke ove godine u svoj portfelj ulažu 875 milijuna kuna, što je značajno više od prošlogodišnjih 500 milijuna kada je na otoku Sveti Nikola u Poreču uređen novi resort Riviere Valamara, u Rovinju adaptiran hotel Adriatic u vlasništvu Maistre, a u Puli Arenaturistov hotel Park. Bilo je tu i manjih investicija ostalih hotelskih kuća.

Ove godine najveći je investitor Maistra koja je već počela s građevinskim radovima na budućem obiteljskom hotelu Amarin. Rovinjski turistički div planira uložiti čak 430 milijuna kuna, od čega će 300 milijuna kuna biti usmjereno u izgradnju ovog novog obiteljskog hotela. Planira se i početak radova na hotelu Park koji je nedavno proglašen državnim strateškim investicijskim projektom, kao i daljnja ulaganja u podizanje kvalitete sadržaja svojih kampova.

- Maistra nakon obnove hotela Adriatic u Rovinju nastavlja s opsežnim investicijama s ciljem daljnjeg podizanja kvalitete usluge i repozicioniranja proizvoda u viši cjenovni segment. Novi obiteljski hotel Amarin nudit će jedinstven dječji program. Raznoliki sadržaji od zabavnih igrališta do kreativnih igraonica unutar hotela i oko njega nudit će poseban program pažljivo osmišljen za cijelu obitelj.  Raspolagat će s 280 smještajnih jedinica veličine od 28 do 47 kvadrata za 560 gostiju. Većina soba bit će obiteljske, idealne za obiteljski odmor uz pogled na more i starogradsku jezgru Rovinja. Sve smještajne jedinice kao i zajednički sadržaji hotela Amarin protezat će se na gotovo 22.000 četvornih metara i četiri kata, kaže nam stručna suradnica u marketingu Maistre Vanja Mohorović. Ističe da su na projektu angažirani STUDIO UP i čitavi timovi stručnih suradnika, dok je za gradnju zadužena građevinska tvrtka Kamgrad iz Zagreba.

Kako je nedavno u intervjuu za Glas Istre najavio čelni čovjek najveće hrvatske turističke tvrtke u državi Valamar Riviere Željko Kukurin, ova porečka tvrtka u iduću će se zonu uložiti 260 milijuna kuna s ciljem repozicioniranja portfelja prema višim kategorijama.

- U 2016. godini u podizanje konkurentnosti hotela, apartmana i kampova prema višoj kvaliteti planiramo uložiti  oko 260 milijuna kuna. Na strateškom planu se trenutno se razrađuju daljnja ulaganja u konverziju kampova u moderne kamping resorte, razvoj objekta u Boriku u Poreču, daljnja ulaganja u destinaciju Rabac, ulaganja u Bašku  te priprema mogućeg novog investicijskog ciklusa u Dubrovniku, izjavio je Kukurin. (B. BAN)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter