Najveća turistička gradilišta u Poreču,Rovinju i Puli

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Prema anketni Ministarstva turizma ove godine turističke tvrtke te županije namjeravaju u turističke projekte uložiti čak 483 milijuna eura, odnosno 3,6 milijarde kuna. Prema njihovim podacima županije, županijske i gradske Turističke zajednice uložit će oko 191 milijun eura, dok se ostatak ulaganja odnosi na ona hotelskih kuća koje već naveliko uređuju svoje objekte za ovu sezonu. Najviša se ulaganja planiraju u Istarskoj, Dubrovačko-neretvanskoj,  Primorsko-goranskoj te Krapinsko-zagorskoj županiji.

Prema anketi Glasa Istre među najvećim istarskim hotelijerskim tvrtkama za pripremu naredne turističke sezone ulaže se više oko 500 milijuna kuna. Riječ je o investicijama pulske hotelske tvrtke Arenaturist, rovinjske Maistre, porečke Valamar Riviere, novigradske Lagune Novigrad te umaškog Istraturista. Većina je najavljenih radova već u punom jeku jer se otvaranja nekih objekata predviđaju već početkom svibnja.

Najveća hotelijerska investicija u Istri je obnova svih kapaciteta na otoku Sveti Nikola u Poreču koja iznosi čak 250 milijuna kuna, a tom će investicijom otok u potpunosti promijeniti izgled. Dobit će i novo ime - Valamar Isabella Island Resort, imat će četiri zvjezdice za 334 smještajne jedinice u bivšem hotelu Fortuna, dvorcu, nekadašnjoj depandansi Miramare te nekadašnjim bungalovima koji su pretvoreni u moderne studije, apartmane i vile. Investicija će biti gotova do 1. svibnja, a riječ je o jednoj od najvećih ove godine u hrvatskom turizmu koja dnevno na otok dovodi čak 500 građevinskih radnika. Resort će u sezoni zapošljavati 250 sezonskih radnika, dok je lani zapošljavala njih 90.

U punom je jeku i investicija Arenaturista na pulskoj Verudeli gdje se obnavlja hotel Park. Nastavak je to velikih investicija pulskog hotelijera u vrijednosti od čak 55 milijuna eura koji je počeo 2012. obnovom hotela Histrije te apartmanskog naselja Verudela. U ovaj hotel se ulaže oko 45 milijuna kuna, a bit će gotov do kraja svibnja. Na tržištu će se promovirati pod brendom Park Plaza, njegovih 175 soba zadržat će tri zvjezdice, međutim hotel će po kvaliteti biti na razini četiri zvjezdice. Uskoro će se znati njegovo novo ime. Trenutno na tom gradilištu ima oko 150 radnika, a kada radovi budu u punom jeku na Verudeli će biti i do 250 građevinara.

Treća velika značajna i trenutno aktualna investicija na Poluotoku je preuređenje rovinjskog gradskog hotela Adriatic tamošnje hotelske tvrtke Maistra u visini od 20 milijuna kuna. Građevinski radovi na tom objektu još nisu počeli, već se hotel prazni od inventara. Obnovit će se sobe i smanjiti njihov broj sa 27 na 18. Uz smještajne jedinice, potpunu obnovu doživjeti će i gradska kavana. Investicija koja će podići kategorizaciju bit će zgotovljena do lipnja iduće godine. (Barbara BAN)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter