Najveća triatlon utrka treba brojne volontere


U rujnu se u Puli održava najveća svjetska triatlon utrka - IronMan 70.3. Za njegovo održavanje bit će potreban velik broj volontera. Stoga organizatori pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u organizaciji ove velike manifestacije koja će još jednom pronijeti Pulu po čitavom svijetu.

Ironman triatlon utrka najpoznatija je, ali i najteža, utrka na svijetu. Svi sudionici otplivaju 3,8 kilometara, voze 180 kilometara na biciklu, te otrče maraton od 42.195 metara kako bi uspješno završili triatlon. U Puli će se sudionici odraditi pola Ironman duljina. No i za to je potrebna iznimna fizička spremnost, ali i psihička izdržljivost na visokom nivou.

Inauguracijski Havajski Ironman triatlon započet je 1977. godine kako bi se izazvali sportaši koji su bili uspješni u plivanju, trčanju i biatlonskim natjecanjima. Ovo natjecanje održava se jednom godišnje na Havajima gdje odlaze najspremniji natjecatelji iz cijeloga svijeta i testiraju granice svojih fizičkih i psihičkih sposobnosti. Ironman svjetsko natjecanje usredotočeno je na predanosti i hrabrosti natjecatelja koji savršeno utjelovljuju slogan ovoga natjecanja "Sve je moguće".

A da je sve moguće ove godine pokazat će i Pula koja će 20. rujna ove godine biti domaćin takvoj triatlon utrci Ironman 70.3. Pulska utrka započinje plivačkim dijelom u uvali Ambrela gdje će natjecatelji otplivati tri kruga u ukupnoj dužini od 1,9 kilometara. Nakon toga, biciklima nastavljaju utrku od 90 kilometara, a nakon vraćanja u pulsku marinu započinje i zadnji dio utrke, trčanje tri kruga duga gotovo 22 kilometra. Staza će ih voditi kroz Pulu te će natjecatelji moći vidjeti neke od mnogih pulskih atrakcija kao što su Augustov hram na Forumu i Slavoluk Sergijevaca, a završno odredište je u Areni u kojoj će se natjecatelji osjećati kao moderni gladijatori slaveći svoju pobjedu i uspješan završetak natjecanja.

Organizatori, stoga, svakoga tko želi biti dijelom ove iznimne triatlon utrke usmjeravaju da više informacija pronađu na službenoj web stranici www.ironman.com. Kao i na svakom većem sportskom događaju ništa nije moguće bez volontera koji su velika snaga svih takvih događanja. Da bi se tako veliki događaj organizirao na zavidnoj razini potrebni su brojni volonteri. Osim sudjelovanja i uvida u organizaciju velike sportske manifestacije, nezaobilaznog osobnog razvoja i sklapanja novih poznanstava te sati u volonterskoj knjižici, volonteri od organizatora dobivaju priznanje, hranu i piće te majicu i kapu, a iznad svega zabavno i poučno životno iskustvo. Kako biti dio onih koji će sudjelovati u ovom velikom projektu može se pročitati na poveznici [email protected]. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter