Najveca hrvatska turisticka tvrtka nastaje u Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Turisticka tvrtka Rabac i porecka Riviera, zajedno s krckim Zlatnim otokom, ujedinili su snage i postaju najveca hrvatska turisticka tvrtka po prihodima i kapacitetima, objavile su u utorak sve tri tvrtke. Za celnog  covjeka novog turistickog društva koje ce djelovati pod nazivom Riviera Adria d.d., a sjedište imati u Porecu, predložen je dosadašnji predsjednik Uprave Riviere Veljko Ostojic.

Tako su odlucili clanovi nadzornih odbora ova tri poduzeca prije dva dana te su dali suglasnost na predloženi nacrt ugovora o pripajanju Zlatnog otoka i Rapca poreckoj Rivieri. Nakon pripajanja predložit ce se da Upravu Riviera Adrije cine cetiri clana -  uz Veljka Ostojica, uza Upravi ce biti i Edi Cernjul, Marko Cižmek i Tihomir Nikolaš.

Prema predloženom nacrtu ugovora, Riviera preuzima svu imovinu pripojenih društava, kao i sva njihova prava i obveze u zamjenu za svoje dionice, cija ce ukupna nominalna vrijednost iznositi 334,76 milijuna kuna, odnosno 31,4 posto temeljnog kapitala društva nakon pripajanja. Tvrtka Dubrovnik-Babin kuk d.d. ostaje kao i dosad tvrtka kci u vecinskom vlasništvu Riviere.

Ovim pripajanjem nova tvrtka bit ce vlasnik 17 hotela, osam turistickih naselja i sedam kampova, što s kapacitetima Dubrovnik-Babin kuka cini 17 posto kategoriziranih smještajnih jedinica u Hrvatskoj u hotelima, turistickim naseljima i kampovima. Zapošljavat ce 2.500 radnika u sezoni, od kojih 40 posto stalno zaposlenih. U ovim tvrtkama naglašavaju da ce zadržati sve svoje zaposlenike i njihova stecena prava.

Konacna odluka o odobrenju i provedbi predloženog pripajanja ocekuje se na glavnim skupštinama svih društava koje su planirane za kraj lipnja, nakon cega bi nova tvrtka i službeno pocela poslovati pocetkom kolovoza ove godine. Inace, slicnu su fuziju prije nekoliko godina vec prošle dvije jake istarske turisticke firme - rovinjski Jadranturist i vrsarska Anita, koje su stvorile novu Maistru. (Piše Barbara BAN)


U Turistickoj zajednici bez komentara

O ovoj odluci službenih saznanja nisu imali u labinskoj Turistickoj zajednici, iako se, kako kaže njena direktorica Radmila Paliska Kos, o tome pricalo. Nije se izjašnjavala koliko je to dobro ili loše za Rabac i hoce li uopce unijeti bilo kakve promjene u dosadašnji nacin funkcioniranja destinacije.
- Nemam komentara na to. To je poslovna odluka koja je provedena i nadam se da ce sve isto funkcionirati kao i dosad. Vrijeme ce pokazati svoje. Vjerujem da ce sve biti u redu, kazala je Paliska Kos.


Podijeli: Facebook Twiter