Najveca dobrodošlica pocela kradom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Krada tri laptopa te dijela fotografske opreme obilježila je prvi dan putovanja ekipe na celu s našim poznatim avanturistom Danielom Lackom koji su iz Savudrije krenuli na dvomjesecnu pustolovinu tijekom koje ce kretanjem od Istre do krajnjeg juga Hrvatske ispisati najvecu rijec welcome na svijetu.

Naime, nakon što su im toplu dobrodošlicu iskazali brojni Istrijani koje su susreli putem, Lacka i clanove njegove ekipe nemalo je iznenadila "gostoljubivost" koju su im priredili neki prolaznici-namjernici koji su rijec welcome ocito protumacili na neki samo njima razumljiv nacin.

Gordana Ostovic iz OKC-a PU istarske potvrdila nam je u srijedu da je policija zaprimila prijavu o kradi koju su pretrpjeli clanovi projekta "Welcome".

Po njezinim rijecima nepoznati je pocinitelj u srijedu izmedu 13 i 15 sati u Novigradu, dok je ekipa snimala kajakaše, iz otkljucane škode fabije daruvarskih registracijskih oznaka otudio cetiri prijenosna racunala, bljeskalicu za fotoaparat, hard disk, punjac za baterije, citac memorijskih kartica, USB stick, punjac za mobitel, karticu net-bankinga i jedan token. Materijalna šteta procijenjena je na oko 24 tisuce kuna.

Umjesto da koncentraciju i snagu usmjere na iznimno zahtjevno dvomjesecno putovanje tijekom kojeg namjeravaju prijeci oko dvije i pol tisuce kilometara, Lacko i njegovi suputnici vec su prvog dana zbog ukradene opreme vrijeme morali provesti u policijskoj stanici, dajuci iskaze o nemilom incidentu.

- Nešto su manje uživali snimatelj Marko i fotograf Luka kada su otkrili da je u duhu projekta nekom prolazniku-namjerniku dobro došla oprema iz njihovog auta. Nestala su tri laptopa od kojih i Markov sa svim privatnim i poslovnim podacima. Nestale su i sve snimke sa starta, s cilja nisu niti napravljene zbog ispitivanja u policiji, tako da nam oprostite siromašnu foto i video podršku prvog dana - napisao je Lacko na svojim službenim internetskim stranicama.

Projekt "Welcome - Hrvatska, zemlja s najvecom dobrodošlicom" u ciju je realizaciju ukljucena i Hrvatska turisticka zajednica, tako je vec prvog dana zbog ovog nemilog incidenta koji su izazvali zasad nepoznati pocinitelji dovela u pitanje kakvu se dobrodošlicu u Hrvatskoj ponekad može ocekivati.

Tijekom svog putovanja, Lacko i njegova ekipa, ispisujuci najvecu rijec welcome na svijetu, obici ce osam hrvatskih nacionalnih parkova, promovirajuci Hrvatsku kao idealnu destinaciju za pustolovni i izletnicki turizam.


Podijeli: Facebook Twiter