Najuspješniji Harry Potter i Katy Perry

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Posljednji film iz serijala o carobnjaku Harryju Potteru i mlada americka glazbenica Katy Perry dobili su najviše nagrada People's Choice na proglašenju u srijedu navecer u Los Angelesu.

"Harry Potter i darovi smrti 2", posljednji u nizu filmova o djecaku carobnjaku kojeg je stvorila J.K. Rowling, osvojio je cetiri nagrade, ukljucujuci one za najbolji film i najbolju glumacku postavu.

Perry je osvojila pet nagrada, izmedu ostalih za najbolju pjevacicu i najbolju pjesmu ("E.T").

People's Choice prve su u nizu hollywoodskih godišnjih nagrada, ali za razliku od Oscara ili Zlatnih globusa o njima odlucuju iskljucivo fanovi i publika. Organizatori su priopcili da je ove godine u više od 40 kategorija iz podrucja glazbe, filma i televizije glasovalo 230 milijuna ljudi.

U jednoj posve novoj kategoriji, za filmsku ikonu, Morgan Freeman pobijedio je Georgea Clooneyja, Toma Hanksa i Roberta DeNira. Freeman, dobitnik Oscara za ulogu u "Djevojci od milijun dolara", rekao je da nije siguran što je ikona. "Ali se nadam da predstavljam glumca koji naporno radi i koji je nevjerojatno ponosan što je u ovom poslu.. i vjecno zahvalan na ovoj nagradi", rekao je.


Podijeli: Facebook Twiter