Najtraženiji studij turizma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na pulskom Sveucilištu Jurja Dobrile nakon prvog upisnog roka za akademsku godinu 2011./2012., a koji je trajao od 11. do 22. srpnja, upisana su ukupno 443 studenta.

Kako doznajemo sa Sveucilišta, na Odjelu za ekonomiju i turizam u tom je razdoblju upisano 188 studenata uz potporu Ministarstva, dok je ukupna kvota 320. U prvom upisnom roku najtraženiji je bio studij turizma gdje je upisano 45 redovitih studenata, a kvota je 50, dok je na studij Management i poduzetništvo upisano 40 od mogucih 50 studenata.

Na tom je odjelu upisano i 70 izvanrednih studenata (kvota je 270). Izvanrednim studentima najzanimljiviji su sljedeci studiji: sveucilišni preddiplomski studij Kultura i turizam, gdje je upisan 21 od mogucih 50, te Management i poduzetništvo, gdje je upisano 14 od mogucih 40 studenata.

Dislocirani studij turizma u Umagu za sada broji tek osam upisanih izvanrednih studenata, mada je kvota 80.

Dakle, ukupno je na Odjelu za ekonomiju i turizam preostalo 419 upisnih mjesta - 132 za redovite studente, 280 za izvanredne studente te sedam za strance.

Na preddiplomski sveucilišni studij Znanost o moru u prvom je roku upisano deset od mogucih 15 studenata.

Ukupan broj konacno upisanih studenata na Odjelu za humanisticke znanosti u prvom upisnom roku je 49 studenata. Od toga je na jednopredmetnom studiju Hrvatski jezik i književnost upisano 19 studenata od ukupne kvote 23, za redovite i izvanredne studente. Na jednopredmetni studij povijesti upisano je 17 od mogucih 21, dok su na jednopredmetni studij talijanskog jezika i književnosti upitana tek cetiri od mogucih 15 studenta.

Dvopredmetni studij Hrvatski jezik i književnost - Povijest upisala su cetiri od mogucih pet studenata, Talijanski jezik i književnost - Hrvatski jezik i književnost cetiri od mogucih sedam te studij Povijest - Talijanski jezik i književnost tek jedan od mogucih pet studenata.

Ni sva mjesta na Odjelu za talijanski jezik i književnost nisu popunjena: na jednopredmetnom studiju Talijanski jezik i književnost upisan je tek jedan student, mada je ukupna upisna kvota 26.

Na Odjelu za glazbu studij klasicne harmonike upisala su cetiri od mogucih 13, a studij glazbene pedagogije sedam od mogucih 20 studenata.

U prvom je upisnom roku na Odjelu za odgojne i obrazovne znanosti sveucilišni studiji Integrirani uciteljski studij s nastavom na hrvatskom jeziku upisao je 31 student, dok je ukupna upisna kvota 42. Isti studij, ali na talijanskom jeziku upisalo je pet studenata, a ukupna je kvota 17, dok je strucni studij predškolskog odgoja upisalo 69 studenata, od mogucih 92. Na strucni studij Predškolski odgoj na talijanskom jeziku upisano je pet studenata, a ukupna je kvota 20.

Upisi u rujanskom roku provodit ce se od 19. do 21. rujna, a tocan broj slobodnih mjesta po Odjelima i smjerovima studija moguce je pogledati na Internet stranicama Sveucilišta. (B. PETROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter