Najtraženiji prosvjetni radnici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska podrucna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s liste nezaposlenih u studenome je brisala 589 osoba - njih 240 zbog zasnivanja radnog odnosa, a ostatak iz ostalih razloga. Dakle, unatoc galopirajucoj nezaposlenosti, neki sretnici preko Zavoda za zapošljavanje još uvijek uspijevaju pronaci kakav-takav posao.

Nažalost, slobodnih je radnih mjesta sve manje, što potvrduju i službene statistike. Tako su poslodavci tijekom studenog pulskom zavodu prijavili 182 slobodna radna mjesta. To je za gotovo 43 posto manje nego u listopadu, ali i za gotovo 23 posto manje nego u studenom lanjske godine.

Najveci broj radnika prijavili su poslodavci iz djelatnosti obrazovanja - 74 slobodna radna mjesta, što je 40 posto od ukupnog broja prijavljenih radnih mjesta. U preradivackoj industriji prijavljeno je 21 slobodno radno mjesto (11 posto), a u djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi njih 19, odnosno 10 posto od ukupnog broja prijavljenih slobodnih radnih mjesta. U trgovini je prijavljeno 17 slobodnih radnih mjesta, ili devet posto, a u gradevinarstvu 14. U djelatnosti informacije i komunikacije prijavljeno je 12 radnih mjesta, a u djelatnosti javne uprave osam.

Najveca je bila potražnja za uciteljima razredne nastave (11), a tražilo se i devet odgojitelja, sedam radnika u niskogradnji, po šest konobara i prodavaca te šest profesora likovnog odgoja. Zaposliti se moglo i po pet diplomiranih ekonomista i zavarivaca plinom te sastavljaca drvenih predmeta. Posao su mogla pronaci i cetiri rukovoditelja u preradi mesa, cetiri doktora medicine i tri diplomirana pravnika.

Od 240 nezaposlenih 226 osoba stupilo je u radni odnos na odredeno vrijeme, dok ih se samo 14 zaposlilo na neodredeno.


Podijeli: Facebook Twiter