Najtraženiji britanski pedofili borili se i u Hrvatskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najtraženiji britanski pedofili, blizanci Kenneth i Thomas Parker, bili su placenici u ratovima u Južnoj Africi i bivšoj Jugoslaviji, ukljucujuci i Hrvatsku, objavio je u srijedu britanski list Daily Mail na svojim internetskim stranicama. List piše da se 56-godišnjaci iz Camp Hilla, koji su se kao "psi rata" borili u najopasnijih ratnim podrucjima na svijetu, nalaze na popisu najtraženijih pedofila koju je objavio Centra za zaštitu i sprjecavanje iskorištavanja djece.

Vrlo opasni, obojica su osudeni pedofili koje se traži zbog toga što se nisu javili službi koja nadgleda kažnjenike za seksualne prijestupe. Prema pisanju Daily Maila, još 1993. casopis Coventry Telegraph pisao je da se Kenneth planirao vratiti u Hrvatsku nakon što ga je policija uhilila, ispitala i izbacila iz zemlje nekoliko dana ranije.

Kenneth je tada ispricao da se s još 23 placenika vracao iz BiH u Zagreb nakon završene operacije kada su ih na kontrolnoj tocki zaustavili specijalci. Uzeto im je oružje, a tajna policija ispitivala ih je dva dana, da bi im se na kraju sudilo zbog ilegalnog ulaska u zemlju za što su kažnjeni zabranom ulaska u Hrvatsku na pola godine.

To je bilo peti put da je skupina Vojnici sudbine ratovala na strani Hrvatske od pocetka rata, rekao je tada Kenneth Coventry Telegraphu istaknuvši da nije bio placenik nego borac za slobodu. Kako prenosi Daily Mail, njegov brat Tom takoder se u nekoliko navrata borio u redovima Hrvatske vojske, u sklopu organizacije nazvane Snage za brzo djelovanje. Britanska policija vjeruje da su braca zajedno pobjegla iz zemlje i da se kriju negdje u Europi, navodi list.

Kenneth je osuden 2005. godine zbog bludnicenja nad djecakom mladim od 16 godina, seksualnog napada na djevojcicu mladu od 16 godina i još jednog bludnicenja nad tinejdžerom. Njegov brat Thomas osuden je 1998. zbog seksualnog napada na djevojcicu mladu od 14 godina, a zbog slicnih djela osuden je i u Francuskoj, piše Daily Mail.


Podijeli: Facebook Twiter