Najtradicionalniji je kolač Sofie Cattunar

Dječja predstava "Kapi sv. Lovre"
Dječja predstava "Kapi sv. Lovre"

Proteklog je vikenda u Novoj Vasi održana tradicionalna Fešta svetoga Lovre uz brojne sportske, kulturne i glazbene programe. Počelo je subotnjim jutarnjim pješačenjem stazom San Rocco kroz prirodni park Škarline na što se odlučilo 30-ak ljudi. Najstariji među njima bio je gospodin Ignazio Massia, a najmlađi Erik Matijašec.

Najbolji nogometaši iz Radini

Na poslijepodnevnom turniru u briškoli i trešetama pobjedu je odnio dvojac iz Buja - Knapić i Trento, drugo je mjesto pripalo Pauluzziju i Červaru iz Nove Vasi, a treći je bio dvojac iz Materade - Alessio i Martinčić. U memorijalnom malonogometnom turniru sudjelovale su četiri ekipe, a poredak je Radini, Brtonigla, Fiorini te Nova Vas. Na 2. turniru u ping-pongu, gdje je nastupilo 12 natjecatelja, prvo je mjesto pripalo Kevinu Dekliću, drugi je Moreno Pucer, a treći Sergio Uljenik.

Djeca su se zabavljala u umjetničkoj radionici pod nazivom "Stablo sreće", a svoju su kreativnost ovdašnje žene pokazale na izložbi kolača pod nazivom "Okusi tradicije". Među 20-ak sudionica komisija je najtradicionalnijim proglasila kolač Sofie Cattunar, najukusnijim kolač Marine Štrižovič, a najljepšim onaj Jožice Pečnik.

Orkestri i zborovi zajednica Talijana

Navečer je izvedena dječja predstava "Kapi sv. Lovra", nastala u suradnji s glumicom Rosannom Bubola te Speleološkim društvom iz Buja. Plesna zabava nastavljena je uz Birikin band i bogatu ponudu lokalnih specijaliteta.

Nedjeljni program počeo je svetom misom u maloj crkvici u Pavićima, a u poslijepodnevnom programu, koji je organizirala Zajednica Talijana iz Nove Vasi, nastupili su Limena glazba ZT-a iz Buja, zbor ZT-a Materada te vokalna skupina i mladi članovi ZT-a Nove Vasi. Za večernju su se zabavu pobrinuli Tu i tamo band. Organizatori su bili Mjesni odbor i Zajednica Talijana Nove Vasi, uz pokroviteljstvo Općine i TZO-a Brtonigle. (D. P.)


Podijeli: Facebook Twiter