Najtanji monitor na svijetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nova serija racunalnih monitora tvrtke BenQ imat ce iznimno tanka kucišta, a za neke modele proizvodac tvrdi da su u ovom trenutku najtanji na svijetu.

BenQ je osvježio svoju seriju racunalnih monitora V na kojima istice iznimno visok omjer kontrasta i jako tanka kucišta.

Dok je mjerenje kontrasta danas postalo gotovo beskorisno jer svaki proizvodac nudi svoje standarde i uglavnom se radi o napuhanim brojevima da bi se impresionirali kupci, debljina kucišta ne ostavlja puno mjesta za takvu manipulaciju.

BenQ V2220 je top model u ponudi monitora dijagonale 21,5 inca cije je kucište debelo svega 15 milimetara. Proizvodac navodi i omjer kontrasta od 10.000.000:1, no ovako visoka brojka ide u prilog teoriji da se radi o internom standardu mjerenja.

Radi se o monitoru 16:9, zbog cega je dijagonala malo drukcija od one na koju smo navikli u svijetu racunala. BenQ kaže da model dijagonale 18,5 inca ima jedan milimetar tanje kucište, ali ocekuju da ce veci (21,5 incni) monitor biti daleko zanimljiviji kupcima.

Za one kojima je dijagonala važnija od debljine kucišta, u ponudi ce se naci i modeli V2320 i V2420 dijagonale 23 i 24 inca. Svi monitori u seriji bi trebali imati vrijeme odziva od pet milisekundi i razlucivost 1.920x1.080 piksela, osim 19-incnog modela koji ce brojati 1.366x768 piksela.

U ponudi ce se nalaziti i verzije s HDMI izlazom i one ce nositi H na kraju imena. Monitori se u sljedecih nekoliko mjeseci ocekuju na tajvanskom tržištu, a u lipnju ce biti ponudeni ostatku svijeta.


Podijeli: Facebook Twiter