Najstariji na ovogodišnjem reliju Hupmobile iz 1921. godine

Old timer reli je okupio povijesna vozila iz Italije, Slovenije, Srbije, Austrije, Njemačke te brojnih hrvatskih gradova
Old timer reli je okupio povijesna vozila iz Italije, Slovenije, Srbije, Austrije, Njemačke te brojnih hrvatskih gradova

Na tradicionalnom old timer reliju kluba Eput si muove iz Umaga sudjelovalo je 148 povijesnih vozila iz Italije, Slovenije, Srbije, Austrije, Njemačke te brojnih hrvatskih gradova, s oko 250 članova posada. U sklopu dvodnevne manifestacije prošli su od Umaga, preko Novigrada, Brtonigle, Kanegre i Savudrije nazad na odredište i nije bilo prolaznika, turista i mještana koji nisu s oduševljenjem dočekali atraktivnu kolonu skupocjenih i raritetnih automobila i motocikala. Tako je bilo i u dupkom punim istraturistovim turističkim naseljima Punta, Stella Maris, Katoro, Savudrija i Kanegra. Nisu izostale ni vinske degustacije uz vina Cattunara i Degrassija, a sudionici su bili i na panoramskom izletu brodom.

Najstarije vozilo susreta bio je Hupmobile iz 1921. godine, najinteresantniji auto je Chevrolet sedan iz 1930., a najinteresantniji motocikl Moto Guzzi Falcone iz 1972. godine. Posebnu nagradu za najudaljenije mjesto polaska na reli pripalo je članovima kluba „Horda“, Desimiru Rodiću i Radoslavu Družetiću koji su od Novog Sada do Umaga prešli 670 kilometara.

- Bez Grada Umaga kao pokrovitelja, tvrtke Istraturist kao glavnog sponzora te svih ostalih koji podupiru ovu manifestaciju, ne bi doživjela ovakav sjaj. Hvala svima, a vidimo se opet na našem proljetnom old timer susretu dogodine 29. travnja, poručio je na kraju Milan Vukšić, predsjednik Old timer kluba Epur si muove iz Umaga. (D. P.)


Podijeli: Facebook Twiter