Najstarija korisnica veselo proslavila 102. rođendan


Magdalena Škarica-Joukov, korisnica Doma za starije Vita Sana iz Ližnjana proslavila je 102. rođndan! Najstarija je korisnica ovoga doma, a vjerujemo i puno šire.

Magdalena je, kako doznajemo, rođena 11. listopada daleke 1915. godine u Osijeku od oca Ferdinanda i majke Sidonije. Udovica je i ima jednog sina. Iza sebe ima dva braka. Prvi muž je, kako veli, bio ljubomoran pa se rastavila, ali drugi je zato bio pravi kavalir, ujutro bi se digao i donio joj buket cvijeća te je cijeloga života bio jako dobar čovjek, kako prema njoj, tako i prema drugima. Inače, cijeli je svoj radni vijek radila kao zubotehnički asistent.

Kako priča, cijeli život izbjegava piti bilo kakve lijekove, a ponekad, kada ju nešto zaboli, popije tek andol.

- Kod nas je gospođa došla u siječnju 2017. godine, a unatoč poznim godinama i tome što lošije čuje, i dalje je vedra i komunikativna, veli nam Verica Jovanović iz doma Vita Sana te dodala da je ovako značajan rođendan Magdalena provela lijepo i veselo, iako nije bilo plesa, bilo je pjesme.

Inače, dom Vita Sana proširio je svoj objekt za još 26 mjesta u kojem će, nadamo se, mnogi doživjeti ovako divne godine. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter