Najspretnija Puljanka na štiklama Esma Benazić


Nitko nije pao, nitko nije uganuo nogu ni razbio nos pa su cure dokazale ono u što mnogi ne vjeruju - ne samo da ženska noga izgleda bolje u visokim potpeticama, već se u štiklama može i trčati. I to kako!

Neuobičajena utrka na visokim potpeticama održana je u petak navečer u Istarskoj ulici pored Arene u povodu prvog rođendana vinskog bara Wine&Food "Tappo", a organizirali su je zajedničkim snagama vlasnik bara Luka Marčeta i poznati "trkač" Erik Lukšić. Utrkom se Pula tako pridružila brojnim većim gradovima koji organiziraju ovakvu vrstu utrke, kako kod nas tako i u svijetu, a osim zanimanja sugrađana izazvala je i veliki interes turista koji su zastajkivali kako bi pogledati utrku na "high heells".

Ubojite visine!

Startu točno u 21 sat odazvalo se desetak gospođica i gospođa (dovoljno hrabrih muškaraca ovoga puta nije bilo), a jedini uvjet bio je da trkačice trče na peti visokoj barem sedam centimetara i ne debljima od dva centimetara, što je žiri strogo provjeravao prije samog starta. Pune pete i platforme nisu dolazile u obzir! Poželjan je bio i što upečatljiviji outfit pa su neke cure trčale u dugačkim vjenčanicama, što je dodatno kompliciralo cijelu stvar.

Ipak, cure se nisu predavale te su svoju turu odradile srčano i energično, bez ikakvog straha od padanja, a najbrža je u cilj utrčala iskusna trkačica Esma Benazić.

- Trčim i inače, a na ovu sam se neuobičajenu utrku prijavila na nagovor prijateljice, kazala nam je Esma dodajući kako joj je štikla imala točno 7,5 centimetara te odala tajnu da je trčati bilo lakše jer je staza vodila lagano uzbrdo.

Vježba - trčanje po gradu

Druga je na start stigla Branka Orihovac koja nam je kazala da se na utrku prijavila "iz zezancije".

- Mi cure i inače stalno žurimo i trčimo u štiklama po gradu, tako da mi ovo i nije bila neka novost ni posebno teško, kazala nam je Branka kojoj je društvo u trčanju pravila najmlađa natjecateljica Zara, a kojoj je bilo dozvoljeno da zadanu dionicu, van službene konkurencije, otrči u japankama. Treća je na cilj, u vrtoglavo visokim crvenim potpeticama, stigla Loreena Meda i to stoga što je izvrsnoj Patriziji Milani jedna roza štiklica otpala prije samoga cilja pa joj je titula "treće" oduzeta. No, to mjesto u ovoj priči nije ni bitno - bitna je bila zabava, puno smijeha i dobre energije te, kao u svakoj bajci, da Pepeljuga koja je izgubila svoju cipelicu pronađe svog pravog princa i žive zauvijek sretni!

Nakon štikla trčanje uz pivo

Nakon utrke na štiklama organizirana je bila i utrka "Tappo sprint BEERun", utrka na četiri puta sto metara s četiri stanice za ispijanje piva, a najbrži je za nagradu dobio besplatnu startninu za pravu Pivsku milju koja će se u Puli održati 14. srpnja. Dobra je zabava, nakon trčanja i piva, nastavljena uz koncert Alena Vitasovića. (Borka PETROVIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter