Najskuplja nekretnina od 650 tisuca eura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Pula oglasio je prodaju 15 nekretnina u svom vlasništvu, pretežno gradevinskih zemljišta za izgradnju stambenih ili poslovnih gradevina, kojima se cijena krece od tri do 650 tisuca eura, a konacnu ce odluku o kupoprodaji donijeti Gradsko vijece.

Najskuplja nekretnina nalazi se na podrucju obuhvata PUP-a Stari grad, u Veronskoj ulici, gdje se za pocetnih 650 tisuca eura prodaje dio zgrade u kojoj Herculanea koristi skladišni prostor te pripadajuce gradevinsko zemljište ukupne površine 790 cetvornih metara. No, u natjecaju za prodaju nalaze se cetiri cestice na toj lokaciji, dok za još jedan dio treba riješiti imovinskopravne odnose, saznajemo od procelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damira Prhata. Nakon kupnje nekretnina koje su na prodaji, kupac može kupiti preostali dio neposrednom pogodbom po tržišnoj cijeni i bez javnog natjecaja, nakon završene geodetske i imovinskopravne pripreme lokacije.

U Mjesnom odboru Veli Vrh prodaje se zemljište površine 1.725 cetvornih metara po pocetnoj cijeni od 138 tisuca eura, dok se u MO-u Sv. Polikarp-Sisplac prodaju zemljišta površine 713 kvadrata za 213,9 tisuca eura te od 704 kvadrata za 211,2 tisuce eura.

Prodaje se i ukupno 11 gradevinskih zemljišta u Šijani, Štinjanu, na Kaštanjeru, Gregovici te u starom gradu. Kao najskuplje procijenjeno je neizgradeno gradevinsko zemljište na Kaštanjeru površine 940 cetvornih metara po cijeni od 112,8 tisuca eura. U istom se MO-u prodaje i zemljište površine 191 cetvornog metra po pocetnoj cijeni od 23 tisuce eura. Dva zemljišta prodaju se u Šijani, površine 27 i 186 cetvornih metara po pocetnim cijenama od tri i 20,2 tisuce eura. U Štinjanu se prodaju dva zemljišta površine 35 i 44 cetvorna metra po pocetnim cijenama od 4,2 te 5,3 tisuce eura. Cetiri zemljišta prodaju se u MO-u Gregovica, površine od 252 do 262 cetvorna metra po pocetnim cijenama od 24 do 34,5 tisuca eura. Zemljište koje se prodaje u MO-u Stari grad ima površinu od 113 cetvornih metara i pocetnu cijenu od 28,2 tisuce eura.


Podijeli: Facebook Twiter