Najsjajniji zub "Ljubavi na prvi pogled"

Dodjela nagrada najboljima (D. ŠTIFANIĆ)
Dodjela nagrada najboljima (D. ŠTIFANIĆ)

U porečkom je kazalištu uspješno završen 8. festival komedije i smijeha "Zlatni zub" na kojem je prikazano pet trenutno najboljih komedija koje se igraju u hrvatskom kazalištima. Nagradu "Zlatni zub", dobila je predstava "Ljubav na prvi pogled" Fadila Hadžića u izvedbi Teatra Lectirum u kojoj su u režiji Zorana Mužića igrali Matija Prskalo i Zijad Gračić.

"Srebrni zub" dobila je predstava "Sladoled" Mire Gavrana u izvedbi Mladene Gavran i Ane Vilenica članica Teatra Gavran. Predstavu koja je zaslužila "Srebrni zub" režirao je Boris Svrtan.

Najbolja je predstava nagrađena aplauzom publike koji je potrajao čak osam minuta, a nešto je kraći bio aplauz kojim je publika nagradila "Sladoled". "Pokvareni zub" za predstavu koja je izviždana nije dodijeljen, jer su sve predstave, kako kaže Katja Restović, voditeljica festivala, bile odlične, a publika ih je ispratila aplauzima koji su potrajali sedam-osam minuta. Tako da su o pobjedniku odlučivale nijanse, zapravo sekunde aplauza čiju dužinu i jačinu mjeri pljeskometar.

Organizatori, Pučko otvoreno učilište u Poreču, zadovoljni su odazivom publike koja je svake večeri ispunila dvoranu porečkog kazališta pa je tako predstave 8. festivala komedije i smijeha "Zlatni zub" vidjelo više od 1.500 gledatelja, na samo iz Poreča, već i drugih krajeva Istre. Festival koji se već afirmirao u istarskom kulturnom kalendaru održan je pod pokroviteljstvom Grada Poreča i Istarske županije. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter