Najnoviji Jorasov "performans"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ovo je okupirani slovenski teritorij", novi je napis kontroverznog Joška Jorasa koji je osvanuo ovih dana na njegovoj kuci u Mlinima. Za razliku od svoje stalne poruke "Tudi tukaj je Slovenija", koju je ispisao bojom na procelju kuce, ovaj se put odlucio za transparent kojim je svoju parolu "svijetu i gradu" podastro na cak dva jezika - slovenskom i engleskom.

Hrvatski jezik, naravno, za ovog slovenskog ultranacionalista, clana Podobnikove Slovenske pucke stranke, nije ni važan. Važnije je pitanje hoce li i kako ce reagirati na ovaj provokativan cin hrvatska policija.

- Vezano za napise na kuci Joška Jorasa djelatnici Policijske uprave istarske utvrduju cinjenicno stanje na terenu te ce sukladno zakonu poduzeti adekvatne mjere, kratko nam je odgovorio na naš upit o eventualnim mjerama protiv Jorasa, Valter Opašic, voditelj Odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošcu PU istarske.

Podsjetimo, Joras je do 2008. godine nakupio 60 prekršajnih te jednu kaznenu prijavu zbog povrede ugleda RH. Godine 2002. cak je završio u zatvoru u Zagrebu jer je ignorirao cetiri sudske odluke Prekršajnog suda u Umagu pa mu je dosudena kazna od 30 dana zatvora. No, pušten je nakon 15-ak dana.

Sada ce biti zanimljivo vidjeti hoce li istarska policija u ovom novom "performansu" prepoznati i sankcionirati neki prekršaj.


Podijeli: Facebook Twiter