Najnagrađivanija likovna skupina u Hrvatskoj izlaže u Medulinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U izložbenim prostorima Općine Medulin do kraja mjeseca može se razgledati izložba umjetnika članova "Grupe 69" iz Zagreba.

Ta je skupina, kako je rekla njihova predstavnica Grozdana Pavičić, odnosno umjetnički poznatija kao Boba Csik, osnovana u travnju 1969. kao Udruga likovnih umjetnika, kroz čije je redove u 48 godina djelovanja prodefiliralo više od 2.000 članova.

Gostovanje pri MedulinArtu

Kako nam je voditelj likovne djelatnosti MedulinArta Dušan Tatalović, koji je i sam uspješan slikar, "ovo je prvo veće gostovanje u organizaciji MedulinArta, a u narednim mjesecima očekuje se i uzvratni susret, odnosno gostovanje MedulinArta kod ovih zagrebačkih umjetnika. Ovdje se predstavilo više od trideset autora u raznim tehnikama, a čast nam je ugostiti ostvarenja ove grupe koja je poznata po svome radu i stvaralaštvu. "Grupa 69" je najnagrađivanija likovna skupina u Hrvatskoj, dobitnica brojnih nagrada i priznanja".

Kako smo mogli vidjeti tijekom obilaska izložbe, autori predstavljaju pejzaže, mrtvu prirodu, životinje, a različiti su njihovi pristupi umjetnosti, likovni rukopisi te tehnike kojima se ovi umjetnici služe.

Amatere u umjetničkom stvaralaštvu ujedinjuje ljubav prema umjetnosti, koja upravo spaja ljude različitih struka, zanimanja, godišta i obrazovanja, ta radost stvaranja i bavljenja umjetnošću.

Brojni umjetnici

Razgledavajući izložene radove, vidjeli smo da su među umjetnicima koji tu izlažu Boba Csik, Renata Francetić, Ljiljana Šćulanec, Vera Bulović Ismailovski, Vesna Mihelčić, Antun Toni Žemljić, Vesna Kurelić Mihelčić, Vlasta Jambrek, Vesna Majstorović, Sonja Milotić Šesto, Nedjeljka Neda Stublija, Agata Perčić, Zrinka Moslavac, Branka Kopeto i drugi.

Što se tiče nastavka rada Medulinarta, Tatalović je kazao da predstoje još do kraja godine humanitarne izložbe, a da su i otvoreni upisi za nove članove, koje uvijek željno očekuju neovisno o godištu, glavno da postoji ljubav prema stvaralaštvu i prema umjetnosti. Pri MedulinArtu djeluju sekcije likovne umjetnosti i ona primijenjene umjetnosti i obje su vrlo aktivne.

Ovu izložbu je moguće razgledati do 30. rujna od 10 do 13 te poslijepodne u vremenu od 17 do 20 sati. (V. BEGIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter