Najmlađi i najstariji Buzećani pozirat će fotografu Šimi Strikomanu

Nadija Jermaniš i dalje na čelu buzetskih umirovljenika (G. Č. Š.)
Nadija Jermaniš i dalje na čelu buzetskih umirovljenika (G. Č. Š.)

Za predsjednicu buzetske Udruge Matice umirovljenika Hrvatske na izbornoj skupštini izabrana je Nadija Jermaniš, koja je ovu funkciju obavljala i u dosadašnjem mandatu. Njezina zamjenica je Zlatica Stanković, a za tajnika izabran je Đani Soldatić. Izvršni odbor Udruge čine Slava Bazjak, Gracijela Černeka, Nerino Dušić, Ana Grbac, Nadija Jermaniš, Ratko Kajin, Zlata Markežić, Rudolf Poropat, Silvana Poropat, Đani Soldatić i Zlatica Stanković. Na skupštinu su u počasno članstvo primljeni Julije Grbac, Josip Flego i Ana Prodan. Udruga umirovljenika djeluje na području Grada Buzeta, Općine Lanišće i dijelom oprtaljske općine i broji 918 članova.

Snimak za promotivne svrhe

Predsjednica buzetskih umirovljenika zahvalila se svima koji potrebe umirovljenika i njihova prava stavljaju visoko na ljestvicu prioriteta, da li financijskom i drugom podrškom, ili raznim akcijama kao i popustima u trgovina na buzetskom području te i na taj način pomažu i podupiru i rad umirovljeničke udruge.

- Naša udruga financira se iz dotacija Grada Buzeta i Matice umirovljenika Istarske Županije, članarine svojih članova i donatora, naglasila je Jermaniš te istaknula dobru suradnju sa Gradom Buzetom.

- Inicijative i prijedlozi umirovljenika su u većini bili uvaženi, a ako se i nešto nije moglo realizirati uvijek se našlo povoljno rješenje. Tako će se i naša inicijativa za izradu "Milenijske fotografije" uz pomoć Grada i Turističke zajednice, realizirati uoči Dana međugeneracijske solidarnosti 28. travnja. Učenici buzetskih škola, vrtića i umirovljenici, pozirat će na nogometnom igralištu i svojim tijelima formirati simbol "Buzetske naušnice", a poznati filmski redatelj i fotograf Šime Strikoman, izraditi će fotografiju koja će se koristiti u promotivne i turističke svrhe Buzeta, najavila je Jermaniš. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter