Najmanji Porečani darove će dobivati u Villi Polesini

Dolazak Djeda Mraza obradovao brojne mališane (Tanja KOCIJANČIĆ)
Dolazak Djeda Mraza obradovao brojne mališane (Tanja KOCIJANČIĆ)

Kao i svake godine, dolaskom Djeda Mraza obilježava se početak Porečke bajke, predblagdanskog program Grada Poreča za 1.400 djece. Djed Mraz je u srijedu prijepodne stigao na Trg Matije Gupca, gdje se održava prvi porečki Advent. Dočekala su ga brojna djeca s roditeljima i programom dječjih vrtića u kojem su sa svojim plesnim točkama i pjesmicama nastupali brojni mališani.

Vitez željeznog srca

Nakon svečanog dočeka Djed Mraz je krenuo dalje na svoj put i to najprije u obilazak osnovnih škola, gdje mališanima dijeli poklone sve do petka, 16. prosinca. Osnovci će u četvrtak i petak, 15. i 16. prosinca, kao poklon Grada u sklopu Porečke bajke dobiti i pet izvedbi kazališne predstave „Vitez željeznog srca“ Teatra Naranča, dok će učenici Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ pogledati predstavu „Bim & Bom“.

U ponedjeljak, 19. prosinca, startat će program za polaznike vrtića, koji će svoje darove i prigodni program ove godine prvi put doživjeti u bajkovitoj Vili Polesini u povijesnoj jezgri. Zahvaljujući suradnji Grada i tvrtke Valamar Riviera, koja je Vilu ustupila za korištenje tijekom Porečke bajke, brojni porečki mališani i njihovi roditelji moći će bajku doživjeti na potpuno novi način. Za vrijeme Porečke bajke dvorište i vila bit će posebno blagdanski dekorirani, a program će se odvijati sve do četvrtka, 22. prosinca. Osim susreta s Djedom Mrazom i podjele poklona, te prigodnog programa djece iz vrtića, kroz četiri dana programa u Vili Polesini Teatar Naranča odigrat će 16 puta predstavu „Bajkovnica“.

Božić na četiri šape

Grad će 21. i 23. prosinca najmlađima pokloniti i predstavu „Božić na četiri šape“ u izvedbi udruge mladih USB iz Poreča. Sve predstave, osim „Bajkovnice“, odigrat će se u kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta.

Spomenimo da su u četvrtak na programu Adventa na Gupčevom trgu od 16 sati nastupi učenika Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ i polaznika Dječjeg vrtića Radost. Detaljno se događanja na Adventu mogu pogledati na www.adventporec.com ili na Facebook stranici www.facebook.com/adventporec. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter