Najmanji grad na svijetu kao filmska meka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Među nekoliko hrvatskih i istarskih lokacija na kojima će se tijekom lipnja i srpnja snimati novi film slavnog filmskog redatelja, scenarista i producenta Luca Bessona, akcijski triler "The Lake" (Jezero), je i Hum - najmanji grad na svijetu.

Filmaši u Hum dolaze krajem lipnja i trebali bi se u njemu zadržati tri dana. O samom se filmu zasad zna vrlo malo, osim da filmska kuća Pakt media upravo traži veliki broj statista te da je okosnica radnje prastari misterij, odnosno otkriće podvodnog blaga u jednom bosanskom jezeru kojeg otkrivaju članovi specijalne postrojbe američke ratne mornarice (Navy SEAL) te da je glavna glumačka zvijezda filma poznati američki glumac J. K. Simmons. No nije samo Hum zanimljiv filmašima, neslužbene su informacije da će se na buzetskom području krajem lipnja, početkom srpnja, snimati i reality show u produkciji jedne britanske televizijske kuće, a snimanje bi trebalo potrajati dva tjedna.

Ovo je velika prilika za turističku promidžbu s obzirom bi tragom tih filmskih kadrova veliki broj britanskih turista mogao vrlo brzo doći u unutrašnju Istru. Sličan reality show na čak 50 lokacija diljem Istre snimao se prije dvije godine, riječ je o poznatom švedskom showu "Šampion nad šampionima" kojeg je producirala švedska državna televizija SVT i produkcijska kuća Meter film. Natjecatelji su bili svi redom proslavljeni bivši sportaši, osvajači olimpijskih medalja, svjetskih prvenstava među kojima se na zanimljiv i dinamičan način tražio pobjednik.

Gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić potvrdio nam je da postoje određeni kontakti oko filmskih i televizijskih projekata no zbog dogovora sa producentima o njima ne može davati izjave. Rekao je samo da je zadovoljan što su Buzeština i njezine prirodne ljepote atraktivne kao kulise za takve medijske projekte. - To što je Buzeština prepoznata kao filmska destinacija, umnogome će pripomoći boljoj turističkoj valorizaciji, izjavio je Žulić. G. ČALIĆ ŠVERKO  - GO02912152.jpg U najmanji grad Hum uskoro stižu filmaši (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter