Najmanje pet mrtvih u potresu u Kini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potres jačine 5,8 stupnjeva pogodio je u subotu izolirano područje na jugozapadu Kine, blizu turističkog područja Shangri-La, pri čemu je poginulo najmanje pet osoba, 24 ih je ozlijeđeno, a pričinjena je i velika materijalna šteta, javljaju službeni mediji.

Epicentar je bio na dubini od 10 kilometara u Benzilanu, na granici između pokrajina Sečuan i Yunnan, objavio je Američki geofizički institut.

Vozač jednog turističkog autobusa poginuo je, a tri su putnika teško ozlijeđena kad se na njih obrušilo kamenje s padine, izvijestila je službena novinska agencija Xinhua.

Još su tri turistička autobusa blokirana klizanjem terena izazvanim potresom i posljedičnim podrhtavanjem tla, objavila je agencija. Ukupno su ozlijeđene 24 osobe, od kojih sedam turista, dodaje agencija ne navodeći njihovo državljanstvo.

Najmanje 600 kuća razoreno je, a više od 55.000 oštećeno, zbog čega je više od 9.000 stanovnika moralo bi evakuirano, javlja agencija. Službeni mediji objavili su da su spasilačke ekipe upućene u to planinsko područje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter