Najmanje 9 mrtvih u japanskom tunelu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje devet osoba poginulo je u djelomičnom urušavanju cestovnog tunela u Japanu u nedjelju, objavili su u ponedjeljak japanski mediji. 

Prethodni podaci Nacionalne agencija za upravljanje požarima i prirodnim katastrofama govorili su o šest mrtvih, od čega pet osoba karboniziranih u gorućem vozilu i jednom vozaču kamiona, koji je preminuo u bolnici. 

Agencija Kyodo izvijestila je u ponedjeljak ujutro o još tri smrtna slučaja, triju starijih osoba, jednog muškarca i dvije žene, iz istog vozila. 

Japansko ministarstvo prometa naredilo je u ponedjeljak inspekciju svih cestovnih tunela poput onog koji se djelomično urušio u nedjelju.

Japanska vlada obećala je detaljan pregled i najavila da će vjerojatno biti nužna znatna ulaganja u cestovnu infrastrukturu koja, poput tunela u kojem se dogodila nesreća, djelomično datira iz razdoblja naglog gospodarskog rasta, između 1950. i 1970. godine. 

"Slutimo da je starost jedan od glavnih uzroka", izjavio je dužnosnik tvrtke Nexco koja upravlja tunelom u kojem je došlo do nesreće, 80 km zapadno od Tokija. (Hina, foto REUTERS)


Podijeli: Facebook Twiter