Najmanje 15 mrtvih u sudaru vlakova u Poljskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sudaru dva brza vlaka kod mjesta Chalupka na jugu Poljske, u subotu navecer poginulo je najmanje 15 osoba, a 54 putnika su ozlijedena, priopcile su u nedjelju hitne službe.

Dva putnicka vlaka prevozili su oko 350 putnika i kretali se na istoj pruzi u suprotnom smjeru. Do frontalnog sudara došlo je u blizini grada Szczechnocina.

"Ovo je sigurno najteža nesreca vlakova u našoj povijesti vec puno, puno godina", rekao je poljski premijer Donald Tusk koji je stigao na mjesto nesrece u nedjelju rano ujutro. Tusk je rekao da je prerano za nagadanja o razlogu nesrece, ali da se ljudska greška ne može iskljuciti.

Sudbina dvojice strojovoda još nije poznata, jer vlasti još nisu dovršile identifikaciju svih žrtava.

Poljska televizija TVN24 je javila da se na mjestu nesrece nalazi više od 350 vatrogasaca, više desetina ekipa hitne pomoci i oko 100 policajaca, prenose agencije. Citavu akciju spašavanja pomažu i dva helikoptera.

Jedan vlak vozio je iz mjesta Przemysl prema Krakovu i Varšavi, a drugi u suprotnom pravcu iz Varšave prema Krakovu. Na televizijskim snimkama nesrece vide se vagoni koji su izletjeli iz tracnica i posve smrskani dijelovi kompozicije.


Podijeli: Facebook Twiter