Najluđi doček na otvorenom u Poreču, Rovinju i Puli

Proslava na otvorenom za mnoge je nezamjenjiva (arhiva/J. PREKALJ)
Proslava na otvorenom za mnoge je nezamjenjiva (arhiva/J. PREKALJ)

Neki od istarskih gradova ni ove se godine neće upuštati u organiziranje dočeka Nove godine na otvorenom. Redom, to su Buzet, Buje, Novigrad i Vodnjan. Neće to učiniti ni Labin, a umjesto toga Grad će građanima prosinačke svečanosti uljepšati klizalištem, koje je montirano na igralištu OŠ Matije Vlačića, a uz njega će se održavati i sajam. Najveselije će u posljednjoj noći 2013. biti na zapadnoj obali Poluotoka.

Porečani i njihovi gosti staru će godinu ispratiti i Novu dočekati uz Tonyja Cetinskog na Trgu slobode. Popularni pjevač publiku će zabavljati od 23 do jedan sat nakon ponoći, a predgrupa će mu biti porečki bend New Folder te u kasnim noćnim satima lokalni DJ-ji. Doček su turističke tvrtke uvrstile u svoje aranžmane, a zabava će se na glavnom gradskom trgu odvijati i tijekom cijeloga dana. Na štandovima će vino i pršut nuditi nekoliko ugostitelja, a za svirku će biti zaduženi Baredinesaurusi, koji će okupljene zabavljati od 11 do 13 sati. Tijekom večeri i noći pet ili šest štandova nudit će pića, a prihod je kao i do sada namijenjen porečkim sportskim klubovima.

U Rovinju će za novogodišnju noć, u utorak 31. prosinca, na glavnom trgu nastupiti tri rovinjska benda - Trio Evolution, No Limits i Feedback. Kao i proteklih godina, organizaciju novogodišnjih programa preuzeo je Rovinj Music Festival (RMF) pa će već od 28. do 31. prosinca, u velikom šatoru na središnjem gradskom trgu moći guštati u muzici. Festivalsko-natjecateljske večeri mladih i neafirmiranih bendova održat će se 28. i 29. prosinca, a nakon njihovih nastupa uslijedit će renomirana imena - prve večeri nastupaju prošlogodišnji pobjednici festivala, sarajevski Aesthetic Empathy, a nešto kasnije i Urban&4, dok će druge večeri nastupiti grupe Dream Project i Elemental. U zatvorenom prostoru gradskog kazališta "Gandusio" cjelovečernji koncert će 30. prosinca održati velika dama hrvatske estrade Radojka Šverko, dok će grupa Night Express iste večeri koncert održati pod šatorom.

U Puli će se i ove godine organizirati doček Nove godine na otvorenom na trima lokacijama - na Forumu, Portarati i Karolini. Doček na otvorenom odvija se u sklopu programa “Prosinac u gradu” Grada Pule. Turistička zajednica pak tradicionalno organizira 1. siječnja Novogodišnji podnevni concertino u hotelu Park Plaza Histria i večernji jazz koncert u hotelu Pula. (Z. STRAHINJA., N. ORLOVIĆ RADIĆ, V. HABEREITER)

CIJELI TEKST ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter