Najljepši pas americki akita

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Americki akita vlasnika Ronalda Nekica iz Rijeke najljepši je pas, takozvani best in show, izabran na izložbi koja je u subotu održana na Karolini. Drugo mjesto pripalo je pasmini lhasa apso iz Zagreba vlasnika Nikole Smolica i Jasne Matejcic, a trece bobtailu ciji su vlasnici Andrea i Davor Javor iz Zagreba.

Odluka je to sudaca na nacionalnoj izložbi pasa CAC-HR Pula 2010. koju je na Karolini organiziralo Kinološko društvo Pula.

Vlasnik najljepšeg psa nagraden je pršutom, dok su vlasnici ostalih nagradenih pasa dobivali rucno radene kažune umjesto uobicajenih pehara. Prigodne nagrade dodijeljene su i osobama koje su zadužile istarsku kinologiju - Hariju Heraku i Piju Klunu, te posthumno Dušanu Bencicu. (Napisala i snimila S. ZRINIC TERLEVIC)

Izložba bull terijera i istarskih gonica
U sklopu Nacionalne izložbe održan je i poseban dio programa - izložba terijera tipa bull, a kako i prilici ovom podneblju, uprilicen je i defile istarskih gonica. Prezentirane su sportska i radna kinologija, gdje su uzgajivaci belgijskih ovcara pokazali vježbe poslušnosti, obrane i napada s obzirom na to da se radi o pasmini koja se vrlo cesto koristi u službene svrhe, a krase je temperamentnost, brzina, poslušnost i izdržljivost.


Podijeli: Facebook Twiter