Najljepši i najtiši rally na svijetu danas starta u Istri


Danas starta najljepši i najtiši rally na svijetu, četvrti po redu međunarodni "Nikola Tesla EV Croatia 2017".  Službeno otvorenje počinje u 14.15 sati a na Trgu Slobode u samom središtu Poreča, a dolazi više od 60 ekipa sa svojim atraktivnim električnim vozilima. U sklopu programa koji će trajati sve do večernjih sati održat će se izložba električnih vozila, zabavni dio namijenjen svim pridošlima, te kao šećer na kraju atraktivan ispit spretnosti na Velikom gradskom parkiralištu kraj punionice za električna vozila.

Prije službenog starta u Poreču sudionici iz cijelog svijeta, svojim će vozilima obići Pulu i Vodnjan. U Puli će se ekipe okupiti oko 11 sati ispred pulske Arene, a drugo zaustavljanje je u Vodnjanu gdje će električna vozila biti izložena na glavnom trgu od 12.20 do 13.30 sati, a vozači će obići crkvu Sv. Blaža. Iz Vodnjana povorka će preko Žminja krenuti prema Poreču gdje je i ceremonija službenog otvaranja ovogodišnjeg zdanja.

Porečki program počinje u 14.15 sati, a od 14.45 do 16 sati je izložba vozila na Trgu slobode uz hostese i DJ-e, a od 17 do 17.15 planiran je odlazak vozila s Trga slobode, te okupljanje na velikom gradskom parkiralištu. Ispit spretnosti održat će se na Velikom gradskom parkiralištu. Između 19 i 19.15 je povratak vozila na Trg slobode i početak službenog programa, a slijede pozdravni govori i   proglašenje pobjednika ispita spretnosti te čestitka porečkog gradonačelnika i dijeljenje startnih brojeva. U 20 sati je planiran  odlazak vozila s Trga slobode.

Nakon programa u Poreču vozači tihih vozila krenut će u obilazak Istre. U petak odlaze put Rovinja, potom do Berma, pa u Humu, nakon čega rally karavana kreće prema Opatiji.

Slijedi čak osam dana vožnje rutom dugom 1.300 kilometara kroz predivne krajolike koji vodi preko pet otoka i šest nacionalnih parkova uz mnoštvo atrakcija na ruti koja je i službena "Zelena električna magistrala", a jedinstveni je to premium turistički proizvod ne samo u Hrvatskoj nego i na svijetu. S električnim jurilicama na kojem sudjeluju trenutno najbrži automobili na svijetu poput Tesla P100D modela, obići će ove godine i najatraktivnije lokacija diljem Lijepe Naše. Osim Istre, odvoziti će kroz Opatiju, Senj, Krk, Cres, Lošinj, Pag, Paklenicu, Zadar, Šibenik. Posjetiti slapove Krke, Vransko Jezero, Split, Imotski, Smiljan, Plitvička Jezera i Zagreb kao konačno odredište. Nijedna zaustavna točka nije odabrana slučajno, već da se pokaže ono najbolje što Hrvatska nudi od svoje wine i gastro ponude, prirodnih ljepota i kulturne baštine. Cilj je na glavnom gradskom Trgu bana Jelačića u Zagrebu 7. lipnja u noćnim satima, gdje se narednog dana održava "speed race", ceremonija proglašenje pobjednika i dodjele nagrada.

Atraktivna električna vozila i vozači iz cijeloga svijeta

Vozači su raspoređeni su u 60 timova, a najvećim dijelom vozit će Tesla vozila. Svi redom poduzetnici novog kova, inženjeri i vodeći ljudi u svojim životnim i radnim sredinama. Zaljubljenici u prirodu, kvalitetnu organsku hranu i proizvode. Mnogi su se sprijateljili ili stvorili poslovne kontakte na prijašnjim zdanjima ovog tradicionalnog  rallyja. Najveći broj sudionika tradicionalno dolazi iz Njemačke i Austrije te ove godine i iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Norveške, Belgije, Amerike, Finske, Francuske, Belgije, Švicarske, Slovenije, Škotske i Kanade. (I. GRGAT)


Podijeli: Facebook Twiter