Najljepše okucnice i balkoni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Turisticka zajednica Brtonigle svake godine u sklopu akcije "Neka moja Istra blista" organizira natjecaj kojim se nagraduju vlasnici kuca koji se posebno trude u njihovom uredivanju. Šestu godinu zaredom izabrana su po tri najljepša balkona i okucnice, za što su dodijeljene diplome i novcane nagrade od 800 kuna za prvo, 500 za drugo i 300 kuna za trece mjesto.

U kategoriji balkona prvo je mjesto pripalo Zorici Valenta iz Karigadora, drugo Claudiji Ružic iz Brtonigle, a trece mjesto osvojila je Elvi Stanissa, takoder iz Brtonigle. Najljepšu okucnicu imaju obitelji Zubin iz Brtonigle, Vrabic iz Karigadora te obitelj Gregori iz Nove Vasi, koja je osvojila trece mjesto.

- Otkad je TZ osnovan prije 15 godina bavili smo se ekologijom. Priredujemo svake godine edukativne akcije za djecu i suradujem s udrugom Prijatelji prirode. I ovaj natjecaj spada u dio uobicajenih aktivnosti. Možemo biti ponosni na našu malu opcinu koja ima najbolji mali hotel i vrhunska vina, a i vi koji pomno uredujete svoje okucnice i balkone dio ste  mozaika, rekla je direktorica TZ-a Cristina Vojic Krajcar.


Podijeli: Facebook Twiter