Najljepše amaterske fotografije Fažane

Nagrađeni autori u Multimedijalnom centru (Z. STRAHINJA)
Nagrađeni autori u Multimedijalnom centru (Z. STRAHINJA)

Nagrade za najljepše amaterske fotografije dodijeljene su jučer u Multimedijalnom centru u Fažani, a od nagrađenih autora u šest kategorija na proglašenju pobjednika pojavilo ih se tek troje - Snježana Vrus iz Pule, Alma Ujčić iz Vodnjana i Mario Predan iz Fažane. Razumljivo, jer kada je Općina Fažana pokrenula ljetos ovaj natječaj preko Facebooka, najviše su mu se odazvali gosti i turisti vjerni ovom mjestu, a pobjednicima iz daljih krajeva diplome će biti uručene poštom.

Najbolji po kategorijama

Najbolje fotografije odabrala je komisija koju su predstavljali načelnica općine Ada Damjanac, Saša Rajkov i Mitar Gavočanov. U kategoriji "Najljepša panorama" prvo je mjesto osvojila Nika Vrenjak, drugo Aleks Bjažić, a treće Michael Conneli, a u kategoriji "Flora Fažane" prvo je mjesto pripalo Snježani Vrus, a drugo Ruži Čolić Bjelanović. U kategoriji "Najoriginalniji detalj" s kolažom devet fažanskih prozora prvo je mjesto osvojio Gari Ko, drugo Snježana Vrus, a treće Denis Von Fažana (pseudonim mještanina koji već dugo živi u Njemačkoj).

U kategoriji "Ples barki" prvo je mjesto osvojila Nives Tomašić, drugo Rita Brgić Stokić, a treće Ko s još jednim kolažom - ovaj put od devet pitoresknih barki. Prvo mjesto kategorije "Neobična perspektiva" pripalo je Dragici Lemić koja je uhvatila ples djevojaka na lukobranu, a drugo i treće mjesto drže Ko i Blaženka Radoš. Kategoriju "Smiraj dana" osvojila je Alma Ujčić, drugim mjestom nagrađen je Predan, a trećim Vrus.

Presudio osobni doživljaj

- Hvala svima koji su prepoznali djeliće Fažane i što su ih ovjekovječili fotografijom kao još jedan oblik promocije mjesta, poručila je Ada Damjanac okupljenima. Općina je tiskala i malu brošuru u kojoj su objavljene pobjedničke fotografije po kategorijama. "Većina sudionika natječaja su iz Pule, ljudi koji vole Fažanu, dolaze na naše fešte i na more, ali su se odazvali i iz Zagreba, Njemačke… To su amaterske fotografije, snimane malim fotoaparatima i mobitelima, i pri izboru nam nije bila važna rezolucija, svjetlost, nego neki osobni doživljaj", rekao je Saša Rajkov. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter